Бурята Евридика, която бошува в Гърция и взима жертви, достигна

...
Бурята Евридика, която бошува в Гърция и взима жертви, достигна
Коментари Харесай

Извънредно от Гърция! Халата "Евридика" удари и Солун! Вижте нови брутални СНИМКИ и ВИДЕА от страховитата стихия!

Бурята " Евридика ", която бошува в Гърция и взима жертви, доближи и до Солун. Пожарникарите в 04:10 часа се наложи да избавят двама души, които бяха блокирани в колата си в село Плака Литохоро покрай Катерини, предава " Български вести ".

Силните превалявания и мощните ветрове предизвикаха съществени проблеми. Старият народен път Солун - Едеса, в покрайнините на префектура Пела, остава затворен тази заран. Трафикът на транспортните средства се прави посредством байпаси. Ветровете през нощта изкорениха 12 дървета най-вече в Източен Солун. От 04:00 часа пожарникарите са призовани да отстранен дървета, които са се счупили и паднали в регионите на Каламария, Харилау и Тумба.



Междувременно след библейските наводнения в покрайнините на столицата Атина, които взеха 15 жертви досега, Алексис Ципрас разгласи печал в Гърция. 21 дущи са тежко потърпевши и настанени в болница. Тежка нощ под звездите изкараха жителите на потърпевшите региони Мандра, Неа Перамос и Мегара, ситуирани наоколо до столицата Атина.

Това е най-тежкото наводняване през последните 20 години в Гърция. Нивото на водата доближи три метра. Стотици тонове тиня от придошлите води унищожиха заведения, магазини, домове и аграрни насаждения. В потърпевшите региони е оповестено „ изключително състояние “. Гръцката работа за гражданска отбрана оповестиха, че сектори от три автомагистрали са непроходими и придвижването се отклонява. В региона има подкрепления от пожарната и бреговата защита, за почистване на пътища и изпомпване на събралите се води. Извънредни ограничения оповестиха от община Атина заради идните изключителни метеорологични феномени. Днес затворени остават всички учебни заведения поради неприятното време.





Общината приканва жителите да звънят на телефон 1595 в Атина за всякаква информация. Общинската полиция ще бъде разполагаем за безвредно превозване на хора в потребност. Според прогнозата и през днешния ден се чакат дъждове и стихии. Очаква се неприятните климатични условия да продължат до 19 ноември. В посолството на България в Атина няма постъпила информация за потърпевши или бедстващи български жители в резултат на бедствието. При потребност българските жители могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за незабавни случаи: +30 6937 096 220.







ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР