Бурята Агнес: „Най-лошото предстои“ в Обединеното кралство – с вече регистрирани ветрове със скорост 80 мили в час

...
В Уелс вече са регистрирани пориви до 80 мили в
Коментари Харесай

В Уелс вече са регистрирани пориви до 80 мили в час, докато в югозападна Ирландия по-рано имаше прекъсвания на електрозахранването, наводнения и съборени дървета.

Буря Агнес – последни актуализации на живо

Шотландия, Уелс, северна и далечна югозападна Англия вече са готови да почувстват ефекта от първата назована буря за този сезон.

„Някои от най-лошите условия тепърва предстоят", каза метеорологът от Метеорологичната служба Марко Петаня.

"Предупрежденията за дъжд ще покрият вечерта, а предупрежденията за вятър са през нощния период. Очакваме високо развиват се пориви."

Времето в Обединеното кралство: Очаква се малка гореща вълна през октомври след бурята Агнес, която носи предупреждение за „опасност за живота“ тази седмица

Югоизточна Англия и голяма част от Мидландс обаче са настроени да избягват лошото време.

Capel Curig в северозападен Уелс е имал най-силния порив досега - с 80 мили в час, регистрирани около 18:00 часа.

< p>Орлок Хед в графство Даун е отбелязал 60 мили в час, докато Уест Фрой в Дъмфрис и Галоуей е имал 57 мили в час.

Изображение: Хората смело се борят с усилващите се ветрове в Скарбъроу в сряда следобед

Метеорологичната служба каза, че все още има известна несигурност Пътят на Агнес, но се очакват пориви от 45-55 мили в час във вътрешността на страната и възможни от 65 до 75 мили в час по хълмове и брегове.

„Най-силните пориви са най-вероятни през втората половина на сряда следобед и през вечерта, “ каза синоптикът.

Жълтият му сигнал за вятър показва потенциал за нараняване и опасност за живота от летящи отломки и големи вълни. Възможни са също щети на сгради и прекъсвания на електрозахранването.

Вземете най-новата прогноза на Sky News за вашия район

Изображение: Вълни при прилив в Трамор в окръг Уотърфорд Изображение: Пожарникари от станция Kilbarrack се справят с свалено дърво в Дъблин

Предупреждението за вятър обхваща голяма част от Обединеното кралство и изтича в 7 часа сутринта в четвъртък, докато предупрежденията за дъжд в Шотландия изтичат в 3 часа сутринта.

Предупреждението за дъжд в Северна Ирландия изтича в 20:00 часа в сряда, с 40-50 mm възможни на големи височини, като например планините Морн.

Междувременно предупреждението за вятър е в сила до рано сутринта.

Ирландия беше първата ударена от Агнес в сряда, със снимки, показващи вълни, които се разбиват върху коли и къщи в Dunmore East, Waterford.

Кореспондентът на Sky's за Ирландия Стивън Мърфи каза, че „дървета и електропроводи [са] паднали точно в югоизточната част на Ирландия“. p>

Прочетете повече от Sky News:
Момиче, 15, намушкано до смърт на път за училище
Дан Уутън отстранен от GB News

Съветът на Корк също посъветва шофьорите да продължат предпазливо поради наводнения в Бларни, докато по на север, в Дъблин, пожарникарите трябваше да се справят с изсечени дървета, блокиращи пътища.

Националният синоптик Met Eireann издаде собствено оранжево предупреждение за потенциално опасни ветрове.

< p>Прогнозата е времето да остане нестабилно за няколко дни, но няма предупреждения за Обединеното кралство след четвъртък.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР