Бурният вятър продължава да нанася щети.Малко по-рано Ви съобщихме за

...
Бурният вятър продължава да нанася щети.Малко по-рано Ви съобщихме за
Коментари Харесай

Падна дограмата на учебно заведение. Родители: Децата да бъдат освободени от занятия

Бурният вятър продължава да нанася вреди.

Малко по-рано Ви съобщихме за нанесени съществени вреди в София в резултат на мощния вятър. Има голям брой сигнали за паднали дървета и клони, счупени стъкла.

Поради мощните пориви напразно се е откъртила и мазилка от 45 ОУ " Константин Величков ". Голяма част от изолацията се е стоварила на земята. В 97 СУ " Братя Миладинови ", намиращо се в квартал " Люлин " пък е паднала дограмата на фоайето пред актовата зала, това излиза наяве от споделена в мрежата фотография. По непотвърдена информация няма потърпевши.

" Цялата дограма е паднала ", е написала Галина Иванова, която е споделила фотографията.

Много родители с право се тормозиха за здравето на децата си, които се намират в образователните заведения. Част от тях упорстват учениците неотложно да бъдат освободени от занятия.

" Страшно е! Децата би трябвало да бъдат освободени от занятия МИГНОВЕНО! При сходни бедствия трябват светкавични реакции на министерства и всевъзможни съсели по върхушката! Това е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА! ", написа обезпокоена майка.

Друг родител пък отсече в мненията под поста, че незабавно потегля към учебното заведение, с цел да прибери детето си.

Милена Павлова е на мнение, че учениците не следва да бъдат освобождавани от образователни занятия: " Това не е по-безопасно ", безапелационна е тя.

" Ама апелирам Ви! Малко по-спокойно! Какво си мислите, че ще стане в случай че освободят всички възпитаници НЕЗАБАВНО, както настоявате? Аз ще Ви кажа - голям брой безотговорно тичащи деца из двора в бурния вятър... мислите ли, че е по-безопасно, в сравнение с да са си в класната стая? И какъв брой от родителите ще се провеждат да си ги приберат? За дребните приказвам... та те ги пращат заболели на учебно заведение, та за една паднала дограма... За благополучие това е прозорец, който е над козирката. Но сходно нещо може да се случи на всички места при подобен плевел вятър, дано не изпадаме в непотребна суматоха! ", гласи коментарът на Павлова.



Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили досега екипите на столичната пожарна и Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столичната община.

Всички екипи са на терен от нощес, когато стартира мощния вятър в столицата. От системата 112 са постъпили над 130 сигнала, най-вече за паднали или наклонени дървета и счупени клони в разнообразни региони на София. Най-много са сигналите от „ Витоша “, „ Лозенец “, „ Илинден “ и централна градска част.

По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи компании. 9 екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които досега са над 20.

Във Враца пък оповестиха отчасти бедствено състояние. Малко преди обед бе обявено, че поривите напразно там са над 130 км/ч.

От Летище София оповестиха, че ще пренасочат четири пътнически полета за кацане в Пловдив. Това са самолетите от Меминген, Берлин, Париж и Варна. Полетите от Станстед и Тел Aвив са пренасочени за кацане в Букурещ. 

Пасажерите ще бъдат превозени до София с рейсове, твърдят от аеропорта. Кацанията в Пловдив неизбежно ще обиден и противоположните излитащи полети.

От " Морска администрация " пък насочиха предизвестие до всички екипажи на кораби в Черно море. Спред формалната информация вълнение на морето доближава 4 бала, което би могло да бъде опасно за плавателните съдове. В предизвестието за мощен вятър се споделя още, че най-силен югозападен вятър, със скорост до 7 метра в секунда, има в региона на нос Калиакра, нос Емине и Бургас, където видимостта е и по-слаба.

Днес прогнозата е за жълт код за мощен вятър. Гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат деликатни, предизвестяват управляващите.

GlasNews.bg продължава да следи обстановката в страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР