Бурните отношения между Москва и Международния олимпийски комитет са на

...
Бурните отношения между Москва и Международния олимпийски комитет са на
Коментари Харесай

Путин плаши МОК със създаване на паралелна спортна структура

Бурните връзки сред Москва и Международния олимпийски комитет са на път да доведат до основаване на паралелна конструкция.

Това разкри съветският президент Владимир Путин пред държаваната осведомителна организация ТАСС.

Той бе безапелационен, че МОК има големи проблеми и по тази причина се работи върху основаването на различна организация.

" В резултат на политизацията на интернационалните спортни структури и продължаващата комерсиализация на интернационалното олимпийско придвижване, за жалост виждаме по какъв начин настава избрана деградация. Това неизбежно просто ще повлече след себе си основаване на паралелни структури в областта на интернационалните спорт ", акцентира Путин.
Думите му идват като продължение на тези на спортния министър Алексей Морозов, който по-рано разкри, че 67 спортисти са сменили поданството си, с цел да могат да се състезават на олимпийски игри.

Статистиката е от началото на войната в Украйна.

Атаката от Москва към МОК идва в тежък за организацията миг, в който би трябвало да реши за присъединяване на съветски спортисти на Олимпийските игри в Париж следващата година.

Все още няма дефинитивна изясненост, само че все по-вероятно наподобява да се наложи цялостна възбрана за съветските спортисти, като да не им се позволи да се състезават даже под безпристрастен байрак.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР