Бургундското Richebourg Grand Cru се оказа най-скъпото вино в света,

...
Бургундското Richebourg Grand Cru се оказа най-скъпото вино в света,
Коментари Харесай

Най-скъпото вино в света е бургундско

Бургундското Richebourg Grand Cru се оказа най-скъпото вино в света, показват от профилирания уебсайт Wine Searcher. Всеки, който би желал да вкуси от напитката, би трябвало да се раздели с 14 254 евро за бутилка (в долари – 15 195). Сайтът е учреден през 1999 година в Лондон и годишно показва кои са 50-те най-скъпи виновност в света.

Класацията излезе при започване на месец август, като за установяване на „ най-солената “ напитка се изследват съвсем 55 хиляди мазета на търговци и производители на вино по целия свят. Анализът обгръща повече от седем милиона бутилки вино.

На Romanée-Conti Grand Cru, което също е бургундско вино, е връчено сребърното отличие в тази ранглиста. Бутилка от това вино ще ви коства 12 169 евро (13 314 долара).

Бронзовото отличие за най-висока цена за бутилка вино, още веднъж е за бургундско – Cros-Parantoux, което може да бъде закупено за 8832 $.

Бургундия продължава да победи и малко по-назад в тази ранглиста – петото място е отредено за Montrachet Grand Cru. За него към този момент цената е по-ниска – 5234 евро или 5725 $ за една бутилка.

 Изба

На най-престижното бордо пък, Petrus, е отредена 18-та позиция – цената за бутилка е 2469 евро (2701 долара). Само 10 от 50-те виновност, които са включени в класацията, не са бургундски. А едвам 5 не са френски – 4 немски и едно от Калифорния.

Известните персони, без значение с какво са известни, постоянно целят да бъдат в центъра на вниманието – това е съществена част от работата им. От тях общо взето стартират и стилните трендове.

Сред най-новите приумици на известните е пиенето от сламка – задачата е хем да могат да угодят на желанието си да пият питиета, хем да запазвали емайла си и белите си зъби. В това число, със сламка се пият и питиета като еспресо и вино.

Тази по този начин наречена нова мода стартира в Ориндж Каунти, където с имения могат да се похвалят едни от най-богатите хора в Америка. Обноските включващи сламка се разпространиха и при част от елита на Австралия, в този момент обгръщат и Англия.

Забелязват се и българи, които пият от сламка напитки, които другояче се пият от чаша. Проблемът е в това, че освен напитките са отговорниците за жълти зъби. Наред с тях, зъбите ни се оцветяват още от храната, цигарите и пр.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР