Бургазлии са първите в страната, които ще имат удоволствието да

...
Бургазлии са първите в страната, които ще имат удоволствието да
Коментари Харесай

Премиера на филма Патриарха на градежа в Бургас

Бургазлии са първите в страната, които ще имат удоволствието да изгледат завладяващата лента " Патриарха на градежа ". Филмът за съратника на Левски - Иван Грозев, като бизнесмен и първи ръководител на Българската търговско-промишлена палата, ще бъде излъчен на следващия ден /26 август/ от 21 часа на открита сцена " Охлюва ".

 

Специално за предпремиерата в родния Бургас ще дойде харизматичната актриса Гергана Стоянова, която влиза в ролята на националната Съвест, непозволяваща мъже от калибъра на Иван Грозев да бъдат забравени. Публиката ще се срещне още с известната писателка и публицист Катерина Хапсали, която е сценарист на лентата. Хапсали е създател на суперуспешните белетристрични произведения " Гръцко кафе " и " Сливовиц ", и има зад тила си 25 години журналистическа процедура. На откритата сцена ще излезе и режисьорът на кино лентата " Патриарха на градежа " - Степан Поляков. Той е внук на съветски белогвардеец - бежанец, на който носи името. Снимал е над 50 документални кино лентата, някои от които награждавани на влиятелни интернационалните фестивали.

 

Прожекцията на кино лентата " Патриарха на градежа ", дело на Five Star Media Group, с поддръжката на БТПП, се осъществя в партньорство с Община Бургас.

 

Това е първата социална предпремиера на кино лентата.

 

" Патриарха на градежа " е отдаден на живота и делото на карловчанина Иван Грозев - непосредствен сподвижник на Васил Левски и създател на прословутия революционен Карловски закон, именит бизнесмен, един от строителите на Баронхиршовата железница, концесионер на мини " Мошино " след Освобождението, кмет на София и един същински честен мъж - от тихите герои на България.

 

" Патриарха на градежа " е също по този начин самобитна разходка из събитията у нас в края на XIX и началото на XX век, един от най-динамичните интервали в българската история.

 

Оператор  на кино лентата е Момчил Александров, монтажът е на Цветелина Василева.

" Патриарха на градежа " беше сниман по време на карантината при извънредно строги ограничения за сигурност и всички спомагателни затруднения, които екипът трябваше да преодолее с желязна логистика, възторг и чувство за историческа задача.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР