Бургаско семейство отбеляза рождения ден на своя 20-годишен син по

...
Бургаско семейство отбеляза рождения ден на своя 20-годишен син по
Коментари Харесай

Трогателно: Семейство отбеляза рождения ден на 20-годишния си син по необичаен начин

Бургаско семейство означи рождения ден на своя 20-годишен наследник по необикновен метод – като стана донор на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Днес Гергана и Николай Господинови подариха на отделението нов кувьоз от висок клас, екипиран с в допълнение съоръжение. Идеята е зародила във връзка 20-я рожден ден на сина им.

" Синът ни е роден тук преди 20 години. Беше в кувьоз. Знаем какъв брой е значимо лекарите да имат добра инсталация и ще се радваме, в случай че нашето подаяние помогне на доста недоносени бебета да се приберат у дома при родителите си “, описа Гергана Господинова. Семейството посети отделението с дребната си щерка Мария. Рожденикът Николай е студент в Англия.

" Изключително доста Ви благодарим. Благодарение на донори като Вас, нашето поделение е оборудвано с съвременна и качествена техника. В последните 3 години това е четвъртият кувьоз, който получаваме от донори. Нашите деца в действителност имат потребност от висококачествени грижи и прецизна инсталация, с цел да могат да оцелеят и да се развиват без риск от увреждания. Радвам се, че от ден на ден хора стават донори на отделението и ни оказват помощ “, изясни началникът на неонатологията доктор Стилияна Томова.

Дареният от сем. Господинови кувьоз към този момент е пуснат в употреба. Той е екипиран със датчици за температура и мокрота, с цел да обезпечи на недоносените бебета среда, от която те най-вече се нуждаят в първите минути от живота им. Има и теглилка, с цел да се следи тежестта на детето непосредствено в кувьоза.

Николай и Гергана Господинови са от Бургас. Създатели са на компанията за недвижими парцели, която има офис и в София. Семейството живее в Бургас, в УМБАЛ Бургас са родени и двете им деца. В офиса на компанията има и други майки, на чиито деца Отделението по неонатология е помогнало. Затова всички приели концепцията драговолно и с неспокойствие очаквали поръчаният кувьоз да бъде доставен в болничното заведение.

Д-р Томова сподели на донорите отделението и описа за концепцията за основаване на фамилна стая, в която родителите на недоносените деца да имат опция да бъдат дружно със своите бебета. За ремонта на стаята отделението разчита на донори. Особено скъпа ще бъде помощта на проектанти, архитекти, дизайнери и строители, които могат да се свържат с отделението, в случай че желаят да оказват помощ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР