Бургаският съд остави в ареста Полихрон Луков, който бе задържан

...
Бургаският съд остави в ареста Полихрон Луков, който бе задържан
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Полихрон, който твърди че е дипломат

Бургаският съд остави в ареста Полихрон Луков, който бе арестуван на яхтата си край Поморие, макар че пред съда обвиненият съобщи, че в реалност има дипломатически имунитет и е дипломат по бизнес каузи на Сейнт Китс и Невис за Европейския съюз. В карибската страна той бил прочут като Леон Луке, тъй като имал два паспорта и това можело да се ревизира. Пред съда Луков сподели още, че страда от диабет и е нужно непрестанно да се поддържа с медикаменти.

За Полихрон Луков има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в австрийския град Велс. От обвиняването показват, че той е предоставял подправени дипломатически паспорти на чужденци, както и испански персонални карти. 

Пострадалите от закононарушението са общо 11 души, пред които той се е представял за дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис, изясни прокурор Христо Колев. - " Предложил им е да ги достави с дипломатически паспорти. Извършената машинация е на стойност 334 хиляди евро. Задържан е на 13 септември, на яхтата му в Поморие, откъдето е родом. По време на осъществените претърсвания – на яхтата, на коли с марки " Ролс-Ройс " и " Майбах ", на жилища и гаражи, са конфискувани голям брой документи, банкови карти и задгранични регистрационни номера, от които можем да създадем извод за съпричастността му към действието ", уточни прокурор Христо Колев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР