Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е

...
Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е
Коментари Харесай

Автоинструкторът с фалшивите курсанти ще търка наровете в ареста

Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е упрекнат, че е осигурявал хора, които да се явяват на изпитите вместо курсисти с фалшифицирани на персонални карти.

По време на съвещанието държавното обвиняване уточни, че има писмени доказателства и свидетелски показания, че точно Ненчев е направил закононарушението. Според неговия юрист Росен Кожухаров обаче тези показания са неразбираеми и има разминавания:

"Да, разпитани са голям брой очевидци. Един твърди, че си е взимал книжката почтено. Друг твърди, че се е явявал единствено на един изпит. Няма обаче нито един, какъвто и да е било различен доказателствен материал по делото, с изключение на едни комплицирани разпити на голям брой очевидци ".

Припомняме, че незаконната скица за придобиване на свидетелства за правоуправление на МПС от курсанти, неявяващи се персонално на изпити за дееспособност, бе обезвредена от чиновници от бранш ”Икономическа полиция” при ОДМВР - Бургас.

Организатор на схемата е Красимир Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който употребявал трети лица, с цел да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и на практика изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС от категория „ В “. Констатирано е, че единствено за няколко месеца през 2018 година инструктора Красимир Н. провел няколко индивида, които се явявали вместо двама негови „ курсанти”, обучавани по данни от „ Автомобилна администрация” в неговата частна школа. Установени и арестувани са лица, явявали се вместо курсантите на уредника на схемата, както и лицата, поръчали на Красимир Н. въпросната „ услуга”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР