Бургаският окръжен съд призна за виновен Петър Жеков, който преди

...
Бургаският окръжен съд призна за виновен Петър Жеков, който преди
Коментари Харесай

10 години затвор за Петър Жеков, убил брат си! Ето го и целия разказ за касапницата

Бургаският областен съд призна за отговорен Петър Жеков, който преди година закла личния си брат Коста с секира край гробищата на Равда. Магистратите решиха, че 61-годишният мъж е направил действието при съществуване на многочислени смекчаващи виновността условия, заради което, според Наказателен кодекс, го осъдиха на 10 години затвор, написа " Флагман ". В хода на следствието се оказва, че Петър живеел с щерка си в къща, а брат му в колиба край гробищата, тъй като преди към 20 години бил продал своя дом. Препитавал се с развъждане на кози и овце, а брат му – обвиненият Петър, всеки ден му носел храна. Въпреки това убитият неведнъж налитал на пердах на брат си и на няколко пъти се налагало съселяни да го избавят. Коста бил непрестанно пийнал, като в това положение ставал свадлив, гонел хората, псувал ги и ставал нападателен.

В съдбовния ден – 27 юни м.г., към обяд Петър още веднъж бил на гробищата и на връщане бил помолен от негова позната да й помогне за преместването на оградна мрежа. Съгласил се и взел брат си с него. Те почнали да товарят мрежата, само че Коста към този момент бил доста пийнал и даже взел бъклицата с вино със себе си и траял да пие от самото начало. На няколко пъти Петър правел забележки да спре да пие, защото Коста даже паднал на земята, само че не спрял да пие.

Тогава се показал нападателният темперамент на Коста. Той почнал да вика, да наскърбява и даже в един миг заплашил Петър, че „ ще го утрепе, ще го заколи”. Едновременно с това Коста захвърлил работата си и влезнал в бараката си, откъдето излязъл с секира – същата тази, която след по-малко от минута ще отнеме личният му живот.

Всичко се развило доста бързо

Коста без да се замисли замахнал с брадвата към брат си. Петър обаче съумял да се отдръпне в точния момент от удара и тъй като „ противникът” му бил доста пийнал, съумял с лекост да измъкне оръжието от ръцете му. Вместо обаче да захвърли брадвата, той замахнал на собствен ред към брат си. Уцелил го във врата и, когато Коста се строполил на земята, от раната към този момент бликала кръв. Последвал втори удар върху към този момент падналия Коста – този път в главата.

Брат му към този момент не дишал

Петър съумял да разбере какво е направил, чак когато всичко било завършило. Отчаял се и почнал да ридае. Бързо съблякъл окървавените си облекла и поел назад към селото гол до кръста. Брадвата оставил в дървена секция, намираща се пред друга сграда в парцела на брат му.

Съгласно тези обстоятелства, които са несъмнено потвърдени от свидетелски показания и емпирични доказателства, Бургаският областен съд постанова съответното наказване, което е по първата опция на текста на член 116, алинея 1, т.6. Петър получава 10 години, като съдът приспада от присъдата времето, прекарано под домакински арест и това, в което е бил арестуван под стража.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР