Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев

...
Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев
Коментари Харесай

Убиецът от Слънчев бряг остава в ареста

Бургаският областен съд остави за непрекъснато в ареста Михаил Станчев – стрелеца, който умъртви предприемача Коста Николов и рани тежко приятелката му Симона Тодорова в курортния комплекс „ Слънчев бряг “.

В правосъдната зала Станчев изясни, че стрелял в положение на афект, не търси логичност в убийството, просто го направил.

Станчев е притеглен като обвинен за това, че на 02.06.2018 година, пред хотел в Слънчев бряг съзнателно умъртвил Коста Николов и направил опит съзнателно да умъртви Симона Тодорова, като действието останало незавършено заради независещи от дееца аргументи и дейностите му са били ориентирани към повече от едно лице.

В коридорите на съда през днешния ден юристът на Михаил Станчев – Красимир Кацарски, сподели, че той нямал спомен за какво е стрелял в момичето. Бил пил нещо преди стрелбата, макар че по принцип не употребявал алкохол.

Припомняме, че в късните часове на събота Станчев простреля предприемача Коста Николов, по прочут като Миджурина и приятелката му 22-годишната Симона. Младата жена към момента се бори за живота си. Часове по-късно 37-годишният Михаил Станчев бе арестуван при опит да напусне страната през ГКПП-Лесово, а от прокуратурата са безапелационни, че претекстът за убийството е ревнивост.

Ето и какво сподели Станчев след делото:

„ Пътувах към Лесово, с цел да се предам, а не, с цел да избягам. Бях с оръжие. Доколкото си припомням минах през Ямбол, само че не желаех там да се предам. Не желаех да се върна в Бургас, не знаех какво ще се случи. На границата бе по-безопасно “, това килърът на Коста Николов, оповестиха от burgasinfo.com.

Съдия Стойков попита Михаил Станчев дали постоянно носи паспорта в себе си, защото след убийството се е отправил към Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово. Да, сподели Михаил. На въпрос за какво си е изключил телефона, той отговори:

„ Не знам, не бях на себе си “.

Той сподели, че когато станал случая е бил с един пълнител, след това минал и си взел останалите неща, плюс още един пълнител от една каса. Не помнел по кое време е презаредил пълнителя. „ Сигурно, когато съм пътувал “, сподели той. Два пъти в годината то стрелял за наслаждение в комплекс „ Аполо “.

Прокуратурата упорства мярката му за неотклонение да бъде "Задържане под стража ".

Адвокатът на Михаил Станчев - Красимир Кацарски, сподели, че е склонен с желаната мярка за това, че той е упрекнат в тежко съзнателно закононарушение, за което се поставя наказване отнемане от независимост над 15 години, само че не и поради това, че е желал да напусне страната и да се укрие.

Михаил също се съгласи с юриста си. Той не може да изясни логиката си на деяние.

"Аз не диря логичност в това нещо, просто съм го направил, не зная по какъв начин ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР