Бургаският апелативен съд затвърди доживотната присъда на Окръжен съд –

...
Бургаският апелативен съд затвърди доживотната присъда на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Бургаският апелативен съд: Доживотен затвор за убийството на бременно момиче

Бургаският апелативен съд затвърди доживотната присъда на Окръжен съд – Ямбол, с която подсъдимият Йовчо С. е приет за отговорен и наказан за убийството на бременната Мария Х., оповестяват от правосъдната институция.

Припомняме, че мъжът целеустремено умъртвил 17-годишното бременно момиче, негова доведена щерка, посредством удушаване, като действието е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, показват магистратите.

Извършителят е наказан да заплати на фамилията на умрялата общо 270 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Въззивният съд е приел, че по безапелационен и безспорен метод е потвърдено, че подсъдимият е създател на действието.

Апелативните съдии са солидарни с извода, че изключителната тежест на осъщественото от подсъдимия закононарушение по чл.116 от Наказателен кодекс обуславя налагането на едно от най-тежките по тип санкции – " пожизнен затвор ". Така избраното наказване се явява надлежно и на персоналната социална заплаха на дееца, която е извънредно висока. Решението на Апелативен съд – Бургас предстои на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на Република България в петнадесетдневен период от съобщаването му на страните.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР