Бургаският апелативен съд потвърди условната присъда на фермерка от София,

...
Бургаският апелативен съд потвърди условната присъда на фермерка от София,
Коментари Харесай

Условна присъда за фермерка, мамила с евросубсидии

Бургаският апелативен съд удостовери условната присъда на фермерка от София, която подала погрешни данни за аграрни площи в община Сливен и община Котел, с цел да получи евросубсидии, предава в. " 24 часа ".
През май, 2016 година като шеф на еднолично сдружение " Грийн Лайн ", записано в Сливен, Клара В. упълномощила лице, което да показа пред Областна дирекция " Държавен фонд Земеделие " погрешни сведения за използването на аграрни имоти. Целта била да получи средства от фондове по Схемата за единно заплащане на повърхност.
Обявени били 10 имота с обща повърхност 20,88 хектара. Според документите парцелите се намирали в землищата на котленските села Жеравна и Катунище, а също и в сливенското село Чинтулово. Част от парцелите били благосъстоятелност на подсъдимата, други били наети.
При направена контролна инспекция от чиновник на Държавна фирма Земеделие няколко месеца по-късно обаче се открило, че положението на пет от земеделските имоти не подхожда на декларираното. Вместо поддържана, земята била обрасла с дървета и шубраци, личало се, че не се употребила за аграрни потребности.
Проверката в действителност осуетила превеждането на евросредства. Нещо повече, " фермерката " била глобена от Държавна фирма " Земеделие ".
Условната присъда на Клара В., която е 3 месеца с 3 година изпитателен период, може да бъде обжалвана пред Върховен касационен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР