Бургаският апелативен съд остави без уважение жалбата на Венцислав Н.

...
Бургаският апелативен съд остави без уважение жалбата на Венцислав Н.
Коментари Харесай

Пробва да излезе от ареста, но не му се получи: Порязаха Венцислав от плантацията за канабис в Брястовец

Бургаският апелативен съд остави без почитание жалбата на Венцислав Н. против отхвърли на Окръжен съд – Бургас да промени мярката му за неотклонение от " задържане под стража “ в по-лека.

На 29 юли 21г. Венцислав е бил притеглен в качеството на обвинен за това, че на 28 юли 21г. в село Брястовец като причинител в съучастничество с Недретин Х., в таванско помещение в двуетажна сграда отвън регулацията на Брястовец, благосъстоятелност на втория от тях, в л.а " Сузуки “ спрян наоколо до постройката и в  апартамент в несебърския кв. “Черно море, без съответно позволение държал за разпространяване общо 4244.11 грама коноп на стойност 25 464.66 лева   

Въззивният състав приема извода на първата инстанция, че събраните досега доказателства по досъдебното произвеждане не трансформират събитията, открити при първичното взимане на мярката, заради което задържането не е нелегално все още и мярката за неотклонение не следва да бъде променена.

В жалбата пред апелативния съд не се и сочат нови или изменени условия, които да обосноват извод за неправомерност на задържането. Налице е обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действието, което към момента се основава на събрани при съблюдаване на процесуалния закон гласни, писмени и материални доказателства, изводи на експертизи, които обосновават и правната подготовка на тежко съзнателно закононарушение с висока наказуемост. Съдът показва, че това съмнение не е разколебано в хода на следствието. Предвиденото наказване, задружният и проведен темперамент на инкриминираната предприемчивост разкриват действителна заплаха от осъществяване на други закононарушения, както и от укриване на обвинения Венцислав Н.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР