Бургаски пожарникар се оказа участник в контрабанден канал за цигари,

...
Бургаски пожарникар се оказа участник в контрабанден канал за цигари,
Коментари Харесай

Пожарникар от Бургас се оказа замесен в контрабанден канал за цигари

Бургаски пожарникар се оказа участник в контрабанден канал за цигари, научи Флагман от собствен източник. В автомобила и дома на чиновник от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в Бургас са били открити големи количества цигари без акцизен бандерол. Това е станало на 12 юни т.г.

Пожарникарят „ изгорял” при инспекция от страна на личните му сътрудници от Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи.

Около 7 часа сутринта лек автомобил Ауди А4 с бургаска регистрация, зад кормилото на което е бил 45-годишният огнеборец Атанас П. е бил спрян на ул.”Стара планина” в центъра на града за инспекция.
В лимузината са открити 90 стека цигари без акцизен бандерол от марките LM, Карелия слимс, Kарелия блу, Асос, Реджина.
След като се натъкнали на забавната находка, своя сътрудник, служителите на реда траяли инспекцията в дома му в бл. 182 в к-с “Славейков”.

При претърсването на жилището са открити още 337 стека от същите цигари без бандерол.

Такъв случай липсваше в полицейския бюлетин от този интервал а м.юни, предопределен за медиите.

От Пресцентъра на ОДМВР Бургас през днешния ден отхвърлиха да разясняват и да дадат отговор на въпрос на Флагман за какво няма информация и дали блюстителят на пожарната сигурност в града е осъден, защото следствието било съм Дирекция „ Вътрешна сигурност”. Било формирано авансово произвеждане, преписката била от компетентността на Окръжна прокуратура.

Наш кореспондент се свърза с Пресцентъра на прокуратурата, откъдето дадоха отговор, че се води разследване по чл.234 ал.1 от Наказателен кодекс. Делото било разпределено в Районна прокуратура – за разпространение или държане на акцизни артикули без бандерол. Разследването продължавало, тъй като е назначена експертиза за произхода на цигарите. Срокът за привършване на преписката бил удължен до 13 октомври т.г.

От държавното обвиняване ще зависи дали ще се квалифицира действието като незначителен случай, при който огнеборецът ще отърве пандиза и ще резервира държавната си работа.

Флагман ще ви осведоми с какво разпореждане ще излезе прокурорът по това произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР