Бургаски нефтохимици, работещи в нефтената рафинерия Лукойл Нефтохим“, блокираха движението

...
Бургаски нефтохимици, работещи в нефтената рафинерия Лукойл Нефтохим“, блокираха движението
Коментари Харесай

Нефтохимиците блокираха изхода на Бургас за час

Бургаски нефтохимици, работещи в нефтената рафинерия „ Лукойл Нефтохим “, блокираха придвижването при изхода на Бургас в посока София за към час. Те стачкуваха против настояването за предварителна анулация на дерогацията и опасенията им, че в случай че това стане, ще изгубят работните си места. Освен това се опасяват, че ще се затрие нефтохимическата индустрия у нас.

Протестът им стартира с осъществяване на българския химн в 10 часа.

Хиляди членове на Синдиката на нефтохимиците „ Лукойл “, както и работещи в други сдружения, обслужващи рафинерията в Бургас, показаха позицията си. Те издигнаха плакати, от които бе видно, че желаят да защитят своята работа и фамилиите си, а също и комбината.

" Няма да допуснем нефтохимическата индустрия да бъде затрита, тук са работили бащите ни, майките ни, дядовците ни ", съобщи един от протестиращите.

В комбината работят над 3500 души. Хората са обезпокоени да не останат на улицата и желаят да бъдат чути от политиците.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас оповестиха, че до момента в който трае митингът, пътуващите към София могат да употребяват обходния маршрут през мол „ Странд “. Алтернатива за влизащите в регионалния център пък бе Северният обход.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР