Бургаски криминалисти задържаха двама криминално проявени, проникнали в дома на

...
Бургаски криминалисти задържаха двама криминално проявени, проникнали в дома на
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже, откраднали 30 000 долара от дома на украинка

Бургаски криминалисти задържаха двама престъпно проявени, проникнали в дома на 31-годишна украинска гражданка в комплекс „ Изгрев ” в морския град. Обирът бил осъществен към обяд в петък, предава Нова телевизия. 

Заподозрените– 49-годишен мъж от Перник и 50-годишен мъж от Несебър, откраднали 30 000 щатски $ и 10 000 украински гривни. Парите били съхранявани в скрин в спалнята на жилището. След обира двамата мъже се укрили в комплекс от затворен вид в Несебър.

При осъществените обиски на населяваните от двамата обвинени жилища криминалистите разкрили в стените и в луфтове на касите на вратите голям брой златни украшения, колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, профилирана електронна техника, механически принадлежности и заготовки за превъзмогване на заключващите устройства на вратите, както и огромни парични суми в щатски долари и украински гривни.

Полицията открила, че двамата престъпно проявени мъже правили домови обири от жилища, ситуирани, както в град Бургас, по този начин и в региона, населявани най-вече от украински жители. Информацията по отношение на набелязаните жилища се набирала от обвиненият от Несебър.

Той правил наблюдаване, като в детайли проучвал региона и навиците на жителите. Впоследствие дружно с перничанина пристъпвали към осъществяване на кражбите, като главно търсели бързо конвертируеми движимости – златни полезности и парични суми.

С прокурорско разпореждане периода на задържането на двамата престъпно проявени мъже е продължен на 72 часа. Предстои внасяне на претенции за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение «задържане под стража».
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР