Бургаска художествена галерия Петко Задгорски“ се присъединява към каузата Да

...
Бургаска художествена галерия Петко Задгорски“ се присъединява към каузата Да
Коментари Харесай

И галерия „Петко Задгорски“ в подкрепа на Стефчо

Бургаска художествена изложба „ Петко Задгорски “ се причислява към идеята „ Да помогнем на Стефчо да проходи “, която докосна сърцата на хиляди. Екипът на културната институция ще поддържа самодейността, като даде приходите отизложбената зала на галериятаидния вторник, 21 февруари, от 09.00 до 14.00 часа в поддръжка на7 –годишния Стефчо, който пострада след автомобилна злополука.

Закупувайки си билет ще имате опция да разгледате експозицията от шедьоври на Владимир Димитров – Майстора и в това време ще подкрепите акцията.

Пред касата на галерията също е сложена дарителска кутия, в която всеки клиент може да остави средства.

7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото тестване в живота си. След злополука на 1 ноември 2022 година той получава тежка контузия на гръбначния дирек, в резултат на което изгуби сензитивност и придвижване от гърдите надолу.

Направени са съвещания с лекари-специалисти както в България, по този начин и в чужбина. На този стадий шансът за възобновяване на Стефан е единствено и само в интензивна и ежедневна рехабилитация в профилирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със експерти и нужната инсталация за осъществяване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо към момента чакат предложения от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лв., без да включва транспортни разноски. На Стефан ще са му нужни серия от сходни сесии годишно, с цел да има смисъл и резултат лекуването му.

Вече са поръчани специфични протези за крачетата на стойност 1300 лева, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и затруднения. Необходимо е да се поръчат още два типа протези, с които той да може да бъде изправян поетапно. Те са на стойност над 30 000 лева

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще би трябвало да се закупи и специфичен стабилизиращ стол, с цел да може да посещава учебно заведение и пребиваването му там да бъде безвредно за неговото положение. Позициониращите столове са на стойност сред 2 000 и 4 000 лева

Това са единствено част от разноските, които предстоят на фамилията.

Средства може да дарите и по сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
Пощенска банка
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР