Burgas24.bg Наказание от шест години лишаване от свобода“ бе наложено спрямо

...
Burgas24.bg
Наказание от шест години лишаване от свобода“ бе наложено спрямо
Коментари Харесай

Няма прошка за тираджията, предизвикал мелето край Лесово!

 Burgas24.bg Наказание от шест години " отнемане от независимост “ бе наложено по отношение на Октавиан Бекиян - камионджията, провокирал мелето край Лесово на 9 октомври 2020.

Бекиян е обвиняем за това, че по несъобразителност предизвикал гибелта на трима души и междинни телесни повреди на други дванадесет. Телесните увреждания са настъпили в следствие от ПТП, настъпило на път сред Елхово и Граничен контролно-пропусквателен пункт – " Лесово “.

Престъплението е квалифицирано по член 343, ал.4, вр. чл.3, б. " б “, прочие 2, вр. чл.1, б. " в “, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс, защото осъщественото действие съставлява изключително тежък случай.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал товарен автомобил  с прикачено към него полуремарке. Октавиан е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, оставяйки транспортното средство спряло на пътното платно в продължение на часове, в резултат на което провокирал пътното произшествие с движещ се по същото време,  по същия път и със същата посока на придвижване рейс, с който са се придвижвали потърпевшите лица. Установено е също по този начин, че товарният автомобил е бил непреодолима бариера на пътното платно за лидера на рейса.  

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол е постановена по реда на съкратеното произвеждане. Подсъдимият е лишен от право да ръководи МПС за период от 8 години.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР