Burgas24.bg виж галерията Изслушването на българските гранични полицаи, започна преди минути

...
Burgas24.bg виж галерията
Изслушването на българските гранични полицаи, започна преди минути
Коментари Харесай

Започна изслушването на Мишо Цоков и българските граничари

Burgas24.bg виж галерията Изслушването на българските гранични служители на реда, стартира преди минути в Бургаския областен съд, предава кореспондент на Burgas24.bg от Съдебната палата. Току-що юристът на нашите момчета Росен Кожухаров даде на арбитър Петя Георгиева цялостен списък на всички доказателства, измежду които определенията за преустановяване на наказателното произвеждане и решението на Европейския съд, което оправдава Михаил Цонков и сътрудниците му.

Съдът се отдръпна на скрито заседание, което ще продължи към час. Излизайки от правосъдната зала, Цонков благодари на всички институции и жители за поддръжката в сложния миг.

Както е известно, през днешния ден Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов се изправят пред Бургаския областен съд, с цел да дадат пояснения по случая от преди 10 години, при който в осъществяване на длъжностен дълг, бе обезвреден турски нарушител. Заседанието е по осъществяване на правосъдна поръчка от I-ви Тежък углавен съд – гр. Къркларели, Република Турция. Българските герои са привлечени като обвинени от турските правосъдни управляващи за съучастничество в закононарушение за причиняване на гибел заради немарливост, причиняване на леко пострадване и увреждане на имущество, съгласно настоящото законодателство в Република Турция.

Припомняме, че чуването трябваше да се състои на 16-и октомври, само че юристите на подсъдимите Росен Кожухаров и Станко Кралев желаеха да им се даде още време, да се срещнат с писмените доказателства, касаещи наказателното произвеждане. Тогава стотици се изсипаха пред Съдебната палата в Бургас, с цел да окажат морална поддръжка на Мишо Цонков и сътрудниците му.

Междувременно стана ясно, че подписаната конвенция с Турция от 1976 година за взаимно признание на присъди е неприложима за нашите граничари по две аргументи. Първо тъй като в България не се е водил правосъден развой против тях, от което следва, че няма и оправдателна присъда. И второ тъй като спогодбата не включва случаите с военна подсъдност.

Очаквайте детайлности!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР