Бургас. В Бизнес инкубатора в Бургас ще се проведе форумът

...
Бургас. В Бизнес инкубатора в Бургас ще се проведе форумът
Коментари Харесай

Бургас: В Бизнес инкубатора ще се проведе форумът „Технологични иновации“

Бургас. В Бизнес инкубатора в Бургас ще се организира форумът „ Технологични нововъведения “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Най-добрите хрумвания в никакъв случай не са напълно нови хрумвания и в тяхната основа постоянно стои нещо познато, преобразувано по неповторим метод. Доказателство за това са участниците във форума „ Технологични нововъведения “, който ще се организира на 14 март 2019 в Бизнес развъдник – Бургас. Ето кои са те:
– от 13.00 часа – Гудрайв Глобал България ООД, формален представител за България на продуктите на Мобилай- изpaeлcĸи paзpaбoтчиĸ нa cиcтeми зa aвтoмoбилнa бeзoпacнocт, ще показа Решение за попречване на конфликт. Чрез камера, ориентирана в посока напред, непрестанно се следи пътят пред транспортното средство. С нейна помощ се разпознават евентуално рискови обстановки и се получава аудио и видео сигнализация към лидера, за да му помогне при предотвратяването на конфликт.
– от 14.00 часа – доцент Веселина Жечева ще показа плана „ Платформа за нововъведения и принадлежности за повишение на новаторския потенциал на дребните и междинни предприятия в страните от Балканския район и Средиземноморието (ИноПлатформ) “ (http://innoplatform.eu ). Целта му е подкрепяне на дребните и междинни предприятия в Балканско – Средиземноморската зона в новаторския развой, като са създадени някои онлайн принадлежности в помощ на компаниите, както и бизнес разбори на положението на стопанските системи. На събитието ще бъде показана платформата и методите за работа с нея.
– от 15.00 часа – Устройство OrCam MyEye (Моето око), разпознаващо лица и текстове в помощ на незрящи, с размерите на огромна флашка, което се прикрепя към рамката на очила, разполага с камера и микрофон. Камерата може да чете текст на 19 езика, в това число български. С тази „ флашка “ човек със зрителни проблеми може да разпознава лица, да разпознава артикули, баркодове, цветове, пари, имена на улици.
– От 16.00 часа – Фондация „ АСИСТ – Помагащи технологии “ ще показа своите високотехнологични средства за допълваща и различна връзка – системи за надзор с взор, системи за надзор с придвижвания на главата и други Тези помагащи технологии разрешават на деца и възрастни с тежки физически увреждания да имат достъп до цифрови технологии, да се развиват, учат, практикуват специалности и да заемат полагащото им се място в живота. Фондацията създава методики за работа, приспособени приложения и организира образования на експерти, работещи с хора с увреждания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР