Бургас. Целта на проекта Осигуряване на патронажна грижа за възрастни

...
Бургас. Целта на проекта Осигуряване на патронажна грижа за възрастни
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Осигуряването на патронажна грижа цели да се помогне максимално на възрастните, самотните и хората с увреждания

Бургас. Целта на плана „ Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Бургас “ е да се помогне оптимално на възрастните, самотните и хората с увреждания. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов по време на конференция за плана, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му услугата е предопределена за хора, на които им е мъчно да се придвижат до поликлиники, лечебни заведения и до обществени центрове, и които имат потребност от постоянно посещаване в дома за здравна грижа - от санитар, рехабилитатор, както и психолог. Димитър Николов съобщи, че програмата стартира от 1 септември.
„ Причината за ранната конференция е, че приказваме за хора, които не употребяват всекидневно интернет и, в случай че акцията е по-кратка, няма да може да доближи до всички, които имат потребност от тази услуга. Ние ще стигнем до тези хора със службите на Община Бургас, сега приготвяме нещо като формуляр, на който те би трябвало да се подпишат, че желаят да употребяват тази услуга, като от 1 септември ние я стартираме “, уточни още кметът на Бургас. Той изрази увереност, че резултатът ще е огромен, тъй като това е първата такава сложна услуга, ориентирана към възрастните хора, и няма да има нещо, от което те ще имат потребност, което да не може да бъде изпълнено - от най-елементарните и ежедневни битови потребности, до хранене, лекуване, психолог, терапевт, напредване, в това число и информация за протичащото се в града и страната.
На събитието участваха и зам. кметът с сектор опазване на здравето Лорис Мануелян, шефът на дирекция „ Социални действия и трудова претовареност “ към Община Бургас Мая Казанджиева и заместител министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР