Бургас ще е домакин на 3x3 фестивал, който ще е

...
Бургас ще е домакин на 3x3 фестивал, който ще е
Коментари Харесай

Бургас ще е домакин на баскетболен 3x3 фест „Стани по-добър“

Бургас ще е хазаин на 3x3 фестивал, който ще е петата самодейност от поредицата „ Стани по-добър “. Събитията се провеждат от БФБаскетбол като част от програмата на ФИБА Европа, наречена Her World Her Rules, чиято цел е разпространение на баскетбола измежду най-малките девойки. Досега фестивали за бъдещите баскетболни звезди бяха извършени в Габрово, Гоце Делчев, Варна и Пловдив.

Над 100 девойки се чака да се съберат в зала „ Бойчо Брънзов “ на 17 февруари, с цел да показват баскетболните си умения и да придобият нови такива, оповестява уеб сайтът на БФБ. Очакват се състезателки сред 8 и 14-годишна възраст, треньори, представители на локалните учебни заведения и клубове както от града, по този начин и от цялата източна част на България. Треньорите ще имат опция да обменят опит и познания с сътрудници и експерти.

За регистрация на тим от вашето учебно заведение или клуб е належащо да попълните следнатаФОРМА (СВАЛИ ТУК).

Главни координатори на събитието и програмата са Мениджър развиване женски баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова.

Като специфичен посетител в самодейността още веднъж ще се включи един от деятелите на треньорството за подрастващи девойки в България - Венцислав Гечев. В екипа бе притеглен и Даниел Димитров - експерт водачество и екипна работа.

Финалът на програмата Her World Her Rule за България ще е точно на 8 март в София, като задачата е да се обзет оптимален брой дребни девойки в учебна възраст и локални треньори, които да възпламенят искрата на любовта към баскетбола в децата. В София участничките също ще се срещнат със профилирани умения за развиване в 3х3 баскетбола.

Инициативата у нас е под надслова #newgenbasketballbulgaria (ново потомство баскетболистки в България).

Регистрация за присъединяване във фестивала " Стани по-добър " - БУРГАС 3х3:https://bit.ly/3jmBDiM
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР