Бургас. Разораването на дюни ще се наказва строго на територията

...
Бургас. Разораването на дюни ще се наказва строго на територията
Коментари Харесай

Разораването на дюни ще се наказва строго на територията на област Бургас, контролът на неохраняемите плажове се засилва

Бургас. Разораването на дюни ще се санкционира строго на територията на региона. Това стана ясно по време на брифинг в Областна администрация, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Днес, по отношение на излъчени репортажи, касаещи установени следи от моторни транспортни средства, както и снимани от жители коли на територията на плаж „ Алепу “, регионалният шеф проф. Мария Нейкова свика незабавна среща сред шефовете на ОДМВР-Бургас, на РИОСВ-Бургас, на Икономическа полиция и други институции.

„ Издадох заповед, с която заповядвам да бъде прилагана цялата суровост на закона. Ако някой не е схванал, че това действие е нарушаване или закононарушение, то е добре това да стане ясно. За всички извършители Наказателният кодекс е планувал член 278, съгласно който: „ Който унищожи или повреди извънредно скъпи единични и невъзстановими земни и скални образования, се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 2000 до 20 000 лв. “. Успоредно с това, ОДМВР и Регионална инспекция за опазване на околната среда ще ползват и насилствени административни ограничения, според Закона за административните нарушавания и санкции, съгласно който „ движимостите, предмет за нарушаване и движимостите, послужили за неговото осъществяване, се лишават в интерес на страната “. Апелирам всички български жители и институции, които открият такива нарушавания, да осведомят способените органи, с цел да може да се приложи цялата суровост на закона “, уточни проф. Нейкова.

Ст. ком. Калоян Калоянов - шеф на ОДМВР - Бургас, посочи, че за определяне на такива нарушавания на охраняеми плажове, ще се търси съдействието на ангажираните със стопанисването им, а за плажовете, които са неохраняеми, главно ще се разчита на сигнали от страна на жители.

„ Единственият метод да се реагира бързо е, когато самите летовници са очевидци на сходен вид нарушавания и навреме подадат сигнал на тел. 112 – най–бързият и ефикасен метод за постигане до органите на полицията и за реакция от наша страна. Чудесно е, че сигналите се споделят в обществените мрежи, само че с цел да има бърза реакция, поради дългата плажна линия, добре е да получаваме сигнали “, съобщи ст. ком. Калоянов.

Той добави, че ще се ускори контролът на неохраняемите плажове по определяне на сходен тип нарушавания, който ще се реализира посредством периодически обход от полицейски патрули.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР