Бургас. Представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално

...
Бургас. Представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално
Коментари Харесай

Бургас: В залата на Дружеството на художниците в града ще бъде представена обща изложба на ученици от Национално училище за музикално и сценично изкуство

Бургас. Представителна експозиция с произведения на надарените художници от Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф. Панчо Владигеров “ ще бъде открита тази седмица в залата на Дружеството на художниците в Бургас. Това оповестиха от Община Бургас . Това е първата огромна обществена изява на децата, които се образоват в специалностите „ Сценичен костюм “ и „ Рекламна графика “. Над 55 са селектираните творби, които са основани през образователната година под управлението на преподавателите Ваня Забунова, Таня Бахатурова и Мирослава Андонова. Изложбата сплотява произведения на 28 деца от 8 до 11 клас и включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от образователните дисциплини изобразяване, живопис, театрален костюм и рекламна графика. Творбите са провокативни и смели, зареждащи с въодушевление и страсти. Те демонстрират пътя на креативно израстване и професионалните умения на децата, добити по време на образованието в съответната компетентност.
Учениците ще показват и своя финален план – специалностите в учебното заведение по изкуства през техния взор, които под формата на флаери ще бъдат подарък за гостите на събитието. Какво предизвика като тематики надарените момчета и девойки и по какъв начин ги интерпретират със средствата на изящните изкуства ще схванат всички, които дойдат на откриването на изложбата на 14 юни от 18.00 часа в Залата на Дружество на художниците – Бургас, ул. „ Александровска “ 22.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР