Бургас. Окръжният съд в Бургас потвърди определение на Районен съд

...
Бургас. Окръжният съд в Бургас потвърди определение на Районен съд
Коментари Харесай

Окръжният съд потвърди задържането под стража на обвиняемия за палежа на заведение в Бургас

Бургас. Окръжният съд в Бургас удостовери определение на Районен съд – Бургас, с което е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Росен Б., обвинен за палеж на заведение в Бургас. Това оповестиха от Окръжен съд - Бургас .

Срещу Росен Б. е повдигнато обвиняване по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс за това, че на 10 ноември 2021 година, на пл. „ Тройката “ в гр. Бургас, запалил имущество със забележителна стойност - заслон и комерсиално съоръжение, на обща стойност 48 070лв., благосъстоятелност на комерсиално сдружение „ РОУЗ ГАРДЪНС 2020 “ ООД. Престъплението, в което се упреква Росен Б. е наказуемо с „ Лишаване от независимост “ от една до осем години и се явява тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона.

Според въззивната инстанция, вярно Районен съд - Бургас е приел, че от събраните в досъдебното произвеждане доказателства, може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, в което е упрекнат. Правилен е и направеният от първоинстанционния съд извод, че съществува действителна заплаха Росен Б. да се укрие, което се обосновава от неналичието на уседналост, водения понастоящем бездомнически метод на живот от обвинения, неналичието средства за битие, които Росен Б. си набира посредством милостиня.

Бургаският областен съд не показа преценката на първоинстанционния съд за неявяване на заплаха обвиненият да извърши закононарушение. Съзнавайки какъв би бил резултата от действието му, обвиненият целеустремено два пъти е отишъл в навеса, палил е със запалка комерсиалното имущество и напускал обекта. Проявената упоритост да осъществя задачата си - запалването на определеното от него имущество, не остави в сегашния правосъден състав подозрение, че е налице сериозна и действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Според въззивната инстанция слагането на обвинения отвън следената среда, в изискванията на предлаганата от отбраната по-лека мярка, а точно „ Домашен арест “, не би съответствало на степента на обсъжданата действителна заплаха от престъпна демонстрация на обвинения или от опит да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР