Бургас. Община Бургас разширява обхвата на програмата за осигуряване на

...
Бургас. Община Бургас разширява обхвата на програмата за осигуряване на
Коментари Харесай

Община Бургас осигурява домашни санитари за възрастни и хора с увреждания

Бургас. Община Бургас уголемява обсега на програмата за обезпечаване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, оповестиха от Общината . Тя започва тази година с 33-ма обществени служащи, които правят визити на възрастни и самотни хора в Бургас.

По концепция на кмета Димитър Николов новата обществена услуга на Община Бургас ще бъде надградена, което ще обезпечи по-добри грижи за хората. В момента се организира конкурс за набирането на 10 души, които ще извършват функционалността на домашни санитари.

Служителите ще правят домашни визити, ще оказват помощ на нуждаещите се при извършване на покупки, поддържането на жилищата им, персоналната им хигиена, ще оказват помощ още при приготвянето на храна и ще ги съпровождат отвън дома при потребност.

Домашните санитари ще поставят грижи за хора с увреждания и хора над 65-годишна възраст, които не могат да се грижат за себе си.

До този миг има подписани повече от 160 контракта с консуматори на обществените услуги, а все още се обслужват 158 лица. Други 65 души са декларирали предпочитание да употребяват обществените услуги на Община Бургас. Те ще бъдат посетени в домовете си от експерти, които ще преценяват какъв вид грижи да им бъдат предоставени.

Социалните служащи са открили, че огромна част от потребителите на услугите имат потребност от рехабилитация. Затова Община Бургас ще назначи на срочен трудов контракт още един рехабилитатор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР