Бургас. Културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ спечели една от Българските Архитектурни

...
Бургас. Културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ спечели една от Българските Архитектурни
Коментари Харесай

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ спечели една от Българските Архитектурни Награди’21

Бургас. Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ завоюва една от Българските Архитектурни Награди’21. Това оповестиха от Общината . Тя е за атрактивните здания с етнографските експозиции. Журито отличи със специфичен приз плана, предоставен от Община Бургас и сътворен от архитектурно студио „ Мото “, а създател на дизайна на музейните експозиции е известният бургаски създател Венелин Шурелов. Изпълнител на строителството е „ Планекс инфраструктура “ ЕООД.

Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ е ново обществено пространство, ситуирано в непосредствена непосредственост до едноименното рибарско населено място. Той отвори порти през лятото на тази година и единствено за няколко месеца се трансформира в една от най-търсените дестинации за жителите и гостите на Бургас. Там има какво да разгледате, какво да хапнете, какво да научите. Как се стига до такава степен и какви събития предстоят в комплекса, както и друга потребна информация, можете да откриете

Именно положителната концептуална и архитектурна връзка на етнографските къщи и селището е главният претекст на журито за връчване на оценката, което е първо за комплекса, откогато беше построен и въведен в употреба преди няколко месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР