Бургас. Кметство Българово, читалище Съгласие 1905, училищното и църковното настоятелство

...
Бургас. Кметство Българово, читалище Съгласие 1905, училищното и църковното настоятелство
Коментари Харесай

Бургас: Българово чества 140 години от освобождението си на 2 февруари

Бургас. Кметство Българово, читалище " Съгласие 1905 ", учебното и църковното настоятелство провеждат честване на 140 години от Освобождението на село Уруменикьой - днешния град Българово, в петък, 2 февруари. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . По традиция отбелязването ще стартира от 10.00 часа в църквата " Св. Атанасий " със заупокойна молитва в памет на убитите православни християни през февруари 1878 година
От 10.30 часа децата от Основно учебно заведение " Васил Левски ", детска градина " Светулка " и група " Канатица " при Народно читалище " Съгласие 1905 " ще изнесат концерт с възрожденски песни и стихове.
Интересна сказка за Освобождението на България ще бъде изнесена от Иванка Делева от 11.00 часа.
Веднага по-късно, в 11.30 часа, жителите на Българово и техните посетители ще положат цветя и венци при Костницата в църковния двор и ще се поклонят пред тленните остатъци на убитите преди 140 години православни християни - българи и гърци.
Кметство Българово и Народно читалище " Съгласие 1905 " канят жителите и гостите на града да се включат в събитията и дружно да почетат паметта на жертвите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР