Бургас. Кметът Димитър Николов присъства на официалната церемония по откриването

...
Бургас. Кметът Димитър Николов присъства на официалната церемония по откриването
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов присъства на официалната церемония по откриването на 17-ото издание на „София филм фест на брега“

Бургас. Кметът Димитър Николов участва на формалната гала по откриването на 17-ото издание на „ София филм фест на брега “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Десетки фенове на киното минаха под светлините на прожекторите по аления килим на влизане в прожекционната зала на държавна такса „ Адриана Будевска “, където се откри 17-ото издание на фестивала. Церемонията е една от най-колоритните до момента, с което фестивалът затвърждава статута си на емблема в културния живот на града.
„ С одобряването на този фестивал Община Бургас сподели мъдрост. Независимо, че през годините се сменяха управления, „ София филм фест на брега “ се употребява с поддръжката и любовта както на Общината, по този начин и на бургазлии “, акцентира при откриването на 17-ото издание на филмовото събитие проф. Георги Дюлгеров.
На церемонията участва кметът Димитър Николов, който съобщи, че тазгодишното издание е знаково и с него се уважава поетесата Петя Дубарова.
„ София филм фест “ е измежду непреходните културни събития в Бургас. Радвам се, че имаме положително партньорство с неговите уредници в лицето на проф. Георги Дюлгеров. Много нови неща се чуха за актуалното издание на фестивала. То ще бъде отдадено на Петя Дубарова във връзка 40 години от кончината ѝ. Освен като емблема на бургаската и българската лирика, ние ще имаме опция да я забележим и като един надарен артист във кино лентата „ Трампа “, сподели при откриването на феста кметът Николов. На откриването участваха още заместник-кметовете Чанка Коралска и доктор Лорис Мануелян. Програмата на фестивала започва с прожекцията на кино лентата „ Живи комини “ на режисьора Радослав Спасов.
Във втория ден от афиша е включен филмът „ Три лица “ – Иран, с режисьор Джафар Панахи. Прожекцията е от 16.00 часа. Билети ще откриете на касата на театъра.
След три нискобюджетни пробни произведения „ Това не е филм “ (2011), „ Спусната завеса “ (2013) и „ Такси “ (2015), преследваният поради творбите си ирански режисьор Джафар Панахи (гостувал два пъти на София Филм Фест!), притежател на „ Златен лъв “, „ Сребърна мечка “, „ Златен леопард “ и десетки интернационалните оценки, показва на света своя нов кино роман „ ТРИ ЛИЦА “, почетен с премия за най-хубав сюжет в Кан през 2018 година.
Разказът в „ Три лица “ се движи на границата сред действителността и фикцията като се концентрира върху една невероятна история, разрастваща се в пътешестване из иранските селца. Заснет от ръка, филмът показва на феновете три дами – актриси, намиращи се в друг стадий от своята кариера. Едната е младо момиче от отдалечено селце, което мечтае да стане актриса и изпраща вик за помощ към известната иранска звезда Беназ Джафари – тя потегля да я търси в компанията на самия Панахи. Двамата пътешественици обикалят голям брой обитаеми места и откриват хора с завладяващи ориси, сред които и една пенсионирана към този момент актриса, отдала се на уединение и занимания с изобразително изкуство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР