Бургас. Кандидат-депутати от Българските патриоти“ в Бургас се срещнаха с

...
Бургас. Кандидат-депутати от Българските патриоти“ в Бургас се срещнаха с
Коментари Харесай

Кандидат-депутати от „Българските патриоти“ в Бургас се срещнаха с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

Бургас. Кандидат-депутати от „ Българските патриоти “ в Бургас се срещнаха с представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Това е международна междуправителствена организация в региона на сигурността и цели надзор над въоръжаването и одобряването на човешките права, свободата на пресата и честните избори.

Днес претендентите за народни представители от „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “ във Втори Многомандатен изборен регион – Бургас се срещнаха с двама представители на ОССЕ, които са част от наблюдателската задача за изборите и дават отговор за Югоизточния район на България.

„ ОССЕ включва специалисти от разнообразни сфери, като всички те имат отношение към провеждането на изборите – политически разбор, обществена сфера или друго “, показаха представителите.

Целта на тяхното наблюдаване е да проведат срещи с разнообразни институции – кметове, регионални шефове, ръководители на районни изборни комисии, водачи на партии и претенденти за народни представители. Методът се заключва в задаването на въпроси, главно свързани с това какви са техните усещания от провеждането на предизборната акция и идното осъществяване на изборите. Накрая се изготвя отчет, който е публичен.

Те акцентираха, че значимо изискване при тяхното наблюдаване на изборния развой е неутралното му отразяване – без персонално мнение или оценка. „ Идеята е да се направи едно без значение експертно наблюдаване на ситуацията по време на предзиборна акция и провеждането на избори. Целта е да се съберат колкото се може повече отзиви “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР