Бургас. Интересна и много забавна игра, свързана с буквите са

...
Бургас. Интересна и много забавна игра, свързана с буквите са
Коментари Харесай

Интересна игра, свързана с буквите, е подготвена в Научния център ПланетУм в Бургас на 22 и 23 май

Бургас. Интересна и доста занимателна игра, обвързвана с буквите са подготвили в Научния център " ПланетУм " тази събота и неделя. Това оповестиха от Общината . Събитието се провежда във връзка идния 24 май - Ден на българската книжовност, култура и просвета и е част от тематичния уикенд „ Дни на буквите “.

" Всички гости ще бъдат провокирани да намерят 17 разпръснати букви сред другите стени в лабиринта на знанието. Крайният резултат за всички участници е да стигнат до наименованието на забавна пойна птичка. Коя е тя?- ще разберете, в случай че се включите в предизвикването ", показват от Общината.

Събитията, включени в тематичния уикенд „ Дни на буквите “, отдаден на 24 май, стартират от през днешния ден с Майски базар на изкуствата и занаятите на Експозиционен център „ Флора “.

Четири концерта - оперен, хоров, фолклорен и на възпитаници и преподаватели от НУМСИ „ Панчо Владигеров “ са включени в празничната стратегия на Община Бургас по случай 24 май.

Новият храм на книгата ще бъде хазаин и на огромния оперен концерт „ Славянски празник “ на 23 май.

Празничният 24 май ще бъде маркиран с хоров концерт „ Върви, народе възродени “ пред Община Бургас. Той ще стартира в 10.30 часа. В 11.30 часа ще стартира фолклорен концерт „ Книжовност и обичаи “ на открита сцена „ Охлюва “. По традиция от 12.30 часа в галерията на Дружеството на бургаските художници на ул. „ Александровска “22 ще бъде открита галерия „ 24 май “.

В същият час в Експозиционен център „ Флора “ ще стартира празничен концерт на възпитаници и учители от НУМСИ „ Панчо Владигеров “.

На 25 май, от 18.00 часа, в Дом на писателя, ул. „ Вола “ 1, тържествено ще бъде намерено XV издание на Майски срещи на славянските създатели „ Свято слово “. Организатори са НЧ „ Любен Каравелов 1940 – Бургас и Бургаска писателска общественост. Събитията, отдадени на 24 май са включени в тематичния уикенд " Дни на буквите ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР