Бургас. Имаме удоволствието да чуем представянето на Националната стратегия за

...
Бургас. Имаме удоволствието да чуем представянето на Националната стратегия за
Коментари Харесай

Руска Бояджиева, заместник-кмет на Бургас: Повечето общини отдавна работят по темата за адаптацията към климатичните промени

Бургас. Имаме удоволствието да чуем представянето на Националната тактика за акомодация към климатичните промени. Това сподели по време на показване на плана и проекта за деяние към него заместник-кметът на Бургас с сектор европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите ѝ това е значимо събитие и за всички общини. „ Повечето общини от дълго време работят по тематиката по една или друга форма – провокирани от съответни събития в общините или провокирани от световната наклонност, която постанова избрани финансови механизми, по които можем да се разпростирам “, означи зам.-кметът Бояджиева. Тя добави, че общините са ангажирани да ги посрещат, само че за жалост постоянно реагират ретроактивно.
„ Това не е нова тематика за нас, само че, за благополучие, през днешния ден получаваме една национална рамка, която значително ще улесни живота на общините и техните дейности в това отношение. Не единствено ще ги улесни, обрисувайки националните цели, цели и прогнози, само че тя също по този начин ще даде опция да обединим партньорски старания “, разясни Руска Бояджиева. Според нея адаптирането на климатичните промени не може да бъде водено от една институция.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР