Бургас. Държавен куклен театър – Бургас получи признание за своята

...
Бургас. Държавен куклен театър – Бургас получи признание за своята
Коментари Харесай

Бургас: Държавният куклен театър спечели награда „Икар“ за спектакъла „Парченцето“

Бургас. Държавен куклен спектакъл – Бургас получи самопризнание за своята креативна активност, спечелвайки премия „ Икар “ от Съюза на българските актьори. Това оповестиха от Община Бургас . Отличието се присъжда за спектакъла „ Парченцето “ и достижение в кукленото изкуство. Наградите бяха връчени за 13-и път по време на Международния ден на театъра 27 март.
Режисьор на спектакъла е Веселин Бойдев, сценограф Ханна Шварц, а музиката е на Владо Ковачев. В постановката вземат участие Александра Енева и Ивайло Енев.
Спектакълът „ Парченцето “ получи две номинации за наградата. Първата бе за Владко Ковачев и неговата музика към постановката. Втората бе в категорията „ Куклен театър “.
„ Парченцето “ е по претекстове на Шел Силвърстийн. Спектакълът е предопределен за деца на възраст над 10 години.
Сюжетът на „ Парченцето “ повежда фена през един свят, цялостен с рискове. Той не знае за какво е там и накъде върви. Зрителят би трябвало да се осланя само на своята вътрешен глас. Тя го води и му оказва помощ да продължаваш по пътя си. За да стигне до…ДОКЪДЕ?
Кметът Димитър Николов поздрави креативния екип само че Държавен куклен спектакъл – Бургас за оценката.
„ Гордеем се с вас. Тази премия е самопризнание за вашето майсторство и гений. Продължавайте все по този начин да радвате бургаската аудитория и най-много дребните фенове на театралното изкуство “, сподели в своето приветствие Николов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР