Бургас. Близо 100 малчугани от бургаската детска градина Райна княгиня,

...
Бургас. Близо 100 малчугани от бургаската детска градина Райна княгиня,
Коментари Харесай

Близо 100 деца от детска градина в Бургас дадоха старт на превантивната полицейска кампания „Безопасно лято“

Бургас. Близо 100 малчугани от бургаската детска градина „ Райна княгиня ”, ситуирана в к-с „ Славейков ”, дадоха старта на превантивната полицейска акция „ Безопасно лято “ – част от годишната интервенция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ”. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас .

С пъстър и кондензиран с игри и песни състезателен празник възпитаниците на детската градина демонстрираха познанията си по пътна сигурност, като безгрешно дефинираха типа на другите пътни знаци, рисковите места за секване на пешеходци, както и вярната светофарна сигнализация за прекосяване по пешеходната пътека.

Специален посетител на превантивното събитие бе Константин Вангелов - младши автоконтрольор в моторизирано звено Сигма ” към бранш „ Пътна полиция ” при ОДМВР – Бургас, който тества за приложимост на алкохол директорката на детска градина „ Райна княгиня ” – госпожа Радослава Белчева. Нулевите индикатори не изненадаха никой, защото госпожа Белчева е измежду най-стриктните и дисциплинирани водачи на пътя. Пред малчуганите тя показа своите наблюдения върху пътния травматизъм, като акцентира на най-конфликтните зони – детските площадки наоколо до платната за придвижване. Като проблематично бе несъмнено и държанието на близки родственици на подрастващите, които пресичайки погрешно и рисково в тяхно наличие, подлагат на подозрение добитите в детската градина знания за пешеходните пътеки, преимуществото на пешеходците и съобразяването с разрешителния зелен сигнал на светофарната уредба.

Полицейската акция „ Безопасно лято ” бе подкрепена и от шефа на Центъра за административни услуги „ Освобождение ” в Бургас – господин Тодор Колев, който бе и в ролята на родител. Г-н Колев поздрави дребните палавници с присъединяване в превантивната самодейност, като подсети, че най-големите спирачки за родителите – водачи са точно техните деца, возещи се в автомобила.

Кампанията „ Безопасно лято “ – част от годишната интервенция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ” има за цел попречване на пътнотранспортния травматизъм през дейния туристически сезон от 1 юли до 31 август, като главната контролна активност е ориентирана към определяне на нарушавания, директно влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки се правят освен на водачите на транспортни средства, само че и по отношение на пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и водачите на АТВ и на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила. В обитаемоте места контролът от страна на „ Пътна полиция ” е ориентиран към секторите с пешеходни пътеки и в регионите с следено погрешно и рисково секване на пешеходци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР