Бургас. Безпроблемно приключи изборният ден в 2 МИР - Бургас.

...
Бургас. Безпроблемно приключи изборният ден в 2 МИР - Бургас.
Коментари Харесай

Безпроблемно приключи изборният ден в 2 МИР - Бургас, обработването на протоколите се извършва поетапно в Спортна зала Бойчо Брънзов

Бургас. Безпроблемно завърши изборният ден в 2 МИР - Бургас. Това сподели пред публицисти Елка Стоянова, ръководител на Районната изборна комисия (РИК) - Бургас, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " -Бургас . Всички секционни изборни комисии са затворили в точния момент, а съгласно последните данни изборната интензивност към 20.00 часа на територията на региона е 48.66%. Това значи, че правото си на глас са упражнили 176 904 души.

В момента протоколите се одобряват поетапно в Спортна зала " Бойчо Брънзов ", където малко след края на изборния ден стартира обработването им. За разлика от изборите през 2017-а година, членовете на секционните изборни комисии няма да изчакват обработването на протоколите в залата, с цел да се избегнат скупчванията и да се спазят ограниченията за здравна сигурност. Те ще изчакват на паркинга на Морска гара, където има обособено за това място и обезпечени храна и питиета, след което ще бъдат привиквани поетапно в зала " Бойчо Брънзов ".

Първо стартира обработката на протоколите от Бургаския затвор и мобилните секционни изборни комисии в лечебните заведение, в това число от Коронавирус отделенията. В залата са подхванати всички противоепидемични ограничения, а чиновници на ОДМВР и на УКОРС наблюдават за сигурността при преброяването на вота.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР