Бургас. Апелативната прокуратура и полицията в Бургас дадоха подробности за

...
Бургас. Апелативната прокуратура и полицията в Бургас дадоха подробности за
Коментари Харесай

Апелативната прокуратура и полицията в Бургас дадоха подробности за две извършени убийства в града

Бургас. Апелативната прокуратура и полицията в Бургас дадоха детайлности за две осъществени убийства в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По време на брифинг бяха предоставени детайлности по досъдебните производства за убийствата на 28-годишния Юмер Мехмед и 47-годишната брокерка на недвижими парцели Теодора Бахлова.

Прокурор Йовита Григорова от Апелативна прокуратура – Бургас акцентира, че по случаите се касае за залавянето на сериен палач. По делото с убийството на Юмер Мехмед, неотдавна бе взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Станимир Рагевски, упрекнат за това, че съзнателно е умъртвил 28-годишния мъж в града.

„ Намерено е оръжието на закононарушението. Предстои привличането към наказателна отговорност на лицето, което е укрило останките от натрупа, за осъществяване на закононарушение от общ темперамент, по смисъла на член 294 от Наказателен кодекс. Отделени са материалите от главното дело и са изпратени по подготвеност на Районна прокуратура – Бургас. По това дело се правят изключителни дейни дейности по следствие. Оръжието на закононарушението е намерено на територията на град Бургас, и съответно – на територията на Военния клуб. Става въпрос е Диян Дичев “, уточни прокурор Григорова. Стана ясно, че мъжът е притеглен към наказателна отговорност за укриване на трупни остатъци и за укриване оръжието на закононарушението – огнестрелно оръжие.

Прокурор Григорова даде детайлности и във връзка с второто ликвидиране – за брокерката на недвижими парцели Теодора Бахлова, която бе оповестена за търсене още в края на месец октомври на м.г. Обвиняем по случая още веднъж е Станимир Рагевски. Прокурор Григорова уточни, че преди няколко часа е направено умозаключение по ДНК – експертизата по отношение на неотдавна откритите елементи на тяло в града.

„ Вещите лица с решителност декларират, че останките, открити на територията на Гробищен парк – Бургас, са точно на Теодора Бахлова. Към сегашния миг е повдигнато обвиняване за убийството ѝ, още веднъж на Станимир Рагевски. Експертизата е извънредно комплицирана по своя темперамент и е било належащо химичните разбори да бъдат осъществени в малко по-голям интервал от време. Това е по този начин, защото тялото е престояло в киселина повече от 3 месеца. Поради тези химически комплицирани процеси на разложение специалистите са могли доста мъчно да извлекат кадърен ДНК материал от трупните остатъци. Обвинението на Станимир Рагевски е по смисъла на член 115 от Наказателен кодекс –за осъществено ликвидиране посредством огнестрелно оръжие. Законът планува от 10 до 20 години отнемане от независимост, само че при откриване на спомагателни доказателства, това обвиняване може да претърпи изменение и да премине към по-тежка подготовка “, уточни прокурор Григорова.

Директорът на ОДМВР – Бургас ст. ком. Калоян Калоянов съобщи, че е осъществен огромен по размер работа и по двата случая, и ги дефинира като редене на огромен пъзел с дребни частици. Той даде детайлности по втория случай – с убийството на Теодора Бахлова.

„ Предполагаме, че то е осъществено в деня на изгубването, след което тялото на убитата е положено в бидон. Използван е мощно корозирал разтвор, чийто състав следва да бъде открит. Намирало се е в жилище, което не е благосъстоятелност на обвинения и което не се населява непрекъснато, само че до което той има достъп. След това бидонът е изместен в търговски обект, който не се е употребявал дълго време. Там тялото е престояло в бидона към 3 месеца. След това обвиненият е подхванал задоволително дейности, с цел да може да прикрие осъщественото закононарушение. Останките бяха открити в гробищния парк на Бургас, заровени на място, което не е постоянно посещавано от хора. Има още много въпроси, на които би трябвало да се отговори по случая “, разясни ст. ком. Калоянов.

Прокурор Григорова добави, че към сегашния миг не престават дейните дейности по откриване на обстоятелства и условия към тежките умишлени закононарушения.
„ Продължават непрекъснато да се правят огледи, претърсвания, изземвания и цялостна активност по документиране на тези закононарушения. Мога да кажа, че работата на органите на досъдебното произвеждане на оперативните чиновници на ОДМВР – Бургас и на психолозите от Националния институт по криминология и криминалистика в София е безгрешна “, разясни прокурор Григорова.

По време на брифинга стана ясно още, че и двамата обвинени са били неведнъж осъждани. „ През 1994 година Рагевски е бил съден за осъществена кражба в изключително огромни размери, която е била осъществена на територията на военно отделение. Към сегашния миг той е и обвиняем по дело за вещно укривателство, което е подсъдно на Районен съд – Бургас. Това дело е висящо. Диян Дичев е бил неведнъж осъждан за осъществени закононарушения против собствеността, а и за отклонение от военна работа “, разясни прокурор Григорова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР