"Буреносни облаци се събират" над Корейския полуостров. Това заяви американският

...
"Буреносни облаци се събират" над Корейския полуостров. Това заяви американският
Коментари Харесай

САЩ: Буреносни облаци се трупат на Корейския полуостров

"Буреносни облаци се събират " над Корейския полуостров. Това съобщи американският министър на защитата Джим Матис на среща с бойци, съобщи CNN.

Без да предвижда, че ще има спор, министърът акцентира, че дипломацията има най-хубави шансове да избегне война, в случай че думите на американците са подкрепени от мощни и добре готови въоръжени сили. Единственият метод думите на нашите дипломати да имат тежест и да им се има вяра, е вие да сте подготвени за деяние, сподели Матис пред няколко десетки бойци от 82-а дивизия във Форт Браг.

Това бе последната среща на министъра от двудневната му предколедна обиколка на американски бази.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди нови наказания против Пхенян поради ракетната и нуклеарната му стратегия. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други американски висши ръководители нееднократно са заплашвали Северна Корея с американски военни дейности.



Според някои чиновници задачата е двойна: да бъде принуден Пхенян да стартира договаряния за отвод от нуклеарния си боеприпас и да се стимулират огромните сили в района - Китай и Русия, да засилят натиска си върху Северна Корея, с цел да се избегне война. За военните фокусът е бойците да са подготвени, в случай че се наложи да бъдат употребявани.



Във Форт Браг Матис предложи на военните да прочетат класическия труд на историка Тиодор Рийд Фирънбак "Този тип война: проучване на неподготвеността ", издадена през 1963 година, 10 години след Корейската война, с цел да извлекат поучения от позволените неточности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР