Бурен спор "за" и "против" въвеждането на доброволна военна служба

...
Бурен спор "за" и "против" въвеждането на доброволна военна служба
Коментари Харесай

Политолог: Имаме неработеща професионална армия, а искаме да правим доброволна



Бурен спор "за " и "против " въвеждането на доброволна военна работа се заформи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия сред Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти " и политологът Христо Панчугов.

Според Ангелов по този метод ще бъде предпазена националната сигурност на страната, а тя би трябвало да се отбрани. „ Младите хора, които желаят могат да изпълнят своя дълг към родината и ще бъдат подтиквани за това. Обсъжда се концепцията доброволната работа ще е сред 6 и 9 месеца “.

Политологът попита: „ Какъв тъкмо проблем на българската защита взема решение? По думите на Панчугов на страната й липсва потенциал, бойна техника и запас, с цел да се вкара още веднъж казарма.

„ Има над 5000 недокомплект в Българската войска. Ако желаеме да изпълняваме уговорките си към НАТО би трябвало да намерим метод и прийом да го създадем “, уточни Ангелов. „ Ние не задължаваме никого “.

Христо Панчугов му отговори, че искащи за военни и в този момент има и напомни, че съгласно изследванията Министерство на защитата се полазва с висок рейтинг. Политологът уточни, че същинските проблеми са свързани с незадоволително финансови разноски с модернизиране на Българската войска. Той укори съперника си, че липсва финансова аргументация за сходно решение. „ Наборната военна работа ще излезе по-скъпа, в сравнение с професионалната “, безапелационен бе той.

Юлиан Ангелов увери, че парите за тази цел ще ги има. „ Поет е ангажимент. Част от сумата я има и в този момент “, сподели той. „ Това ще даде опция на младежите да бъдат подготвени и да знаят по какъв начин да работят при изключителни обстановки “, съобщи Ангелов. Той акцентира, че тези хора, които са си отбили военната работа ще имат преимущество при постъпване на работа, както е във Франция.

Според политологът това е дискриминиращо.

„ Ако пестим пари от национална сигурност, това ще е неуместно “, добави Ангелов. „ Всички неща, които сме подхванали са верни, уверен е представителят на ръководещата коалиция.

„ Вие имате неработеща професионална войска, а желаете да вършиме доброволна “, отвърна го политологът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР