Бурен дебат започна във Франция, след като шефът на болничната

...
Бурен дебат започна във Франция, след като шефът на болничната
Коментари Харесай

Франция обмисля платено болнично лечение за неваксинираните

Бурен спор стартира във Франция, откакто шефът на болничната система в Париж сложи въпроса неимунизираните против Covid-19 да нямат право на гратис болнично лекуване. В момента всеки жител, който заплаща здравните си осигуровки, има право на лекуване, в това число и такова в интензивно поделение. Ден престой на интензивно легло се пресмята на стойност 3000 евро, припомнят болничните управляващи като показват, че междинната дълготрайност на лекуването продължава към 10 дни.

Директорът на болничната система обаче разбуни духовете с репликата:

" При съществуването на безвъзмездни и ефикасни медикаменти, редно ли е хората да ги отхвърлят без последици, до момента в който ние се борим да се грижим за други пациенти? ", попита реторично Мартин Ирш, шеф на парижката болнична система AP-HP. По думите му, безотговорното държание на някои не трябва да заплашва достъпа до системата на всички останали.

Здравни специалисти и видни лекари отхвърлиха концепцията на Ирш, а в обществените медии заваляха апели за оставката му. Крайнодесни политици приканиха той да бъде отхвърлен от заемания пост, а кметът на Париж Ан Идалго, която е ръководител на борда на AP-HP, съобщи, че не е съгласна с предлагането за двоен стандарт за имунизирани и неимунизирани против Covid-19.

Проучване от средата на януари сподели, че 51 % от французите считат, че неимунизираните не трябва да имат равни болнични права съпоставено с имунизираните. Повечето жители упорстват тези, които са избрали да не приложат имунизацията против ковид, да покрият сами лекуването си.

Подобна процедура към този момент беше въведена в Сингапур - град-държава, която има една от най-развитите здравни системи в света. Въпреки това, хората, които отхвърлят ваксина против Covid-19, сами заплащат лекуването си, в това число в болница и интензивно поделение. Средно, то коства към $18 000.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР