Бункерни апартаменти, проектирани да издържат на тежка артилерия, се произвеждат

...
Бункерни апартаменти, проектирани да издържат на тежка артилерия, се произвеждат
Коментари Харесай

Строят жилищни бункери в Харков

Бункерни жилища, проектирани да устоят на тежка артилерия, се създават от бизнесмени в Харков, с цел да задоволят нарасналото търсене на частни подземни убежища. Укритията, издигнати от служащите на " Проект Схов ", са независими единици с цялостни улеснения като бани и кухни, а също по този начин могат да устоят на директни попадения от артилерия с диаметър 152 mm.

Основателят на плана Олександър Чирва сподели пред „ Асошиейтед прес “, че в случай че бункерите са заровени подземен с по-дебела бетонна армировка, те даже биха могли да устоят на балистични ракети.

 
Този тип структура може да защищити от директни удари на тежка артилерия с диаметър 152 мм, която постоянно се употребява в тази война. Ако я потопите по-дълбоко и излеете по-дебела бетонна армировка, тогава тя може да защищити и от огромни ракети от по-голям диаметър или от балистични ракети.
Олександър Чирва, създател на плана " Схов "

Разработчиците към този момент са получили няколко поръчки. Производството на една " Skhova " или заслон на британски ще отнеме към 2 месеца. След това бункерът се потапя в земята, заздравен с бетон, който се слага върху подслон, с цел да се защищити от обстрел. Запасите от вода, храна, електричество и отопление са задоволителни за една седмица изцяло самостоятелно живеене на семейство от 3 души. Водоснабдяване, канализация, вентилация, отопление и електричество са ситуирани под пода.

 
Идеята за основаване на подобен заслон се появи през лятото. Когато бях заставен да се разделя със фамилията си. Трябваше да работя в Харков, тъй като нашето произвеждане се намира тук и фамилията ми, за жалост, не можа да се върне. Защото те се опасяваха, в Харков все още ситуацията беше извънредно тежка, имаше обстрели дори с ракети С-300. Така че си помислих: какво би трябвало да направя, с цел да имам фамилията си с мен? И взехме решение да създадем такива убежища.
Олексий Суслин, създател на плана „ Схов “

Цената на подобен апартамент-бункер е към 60 хиляди $. Според цените на недвижимите парцели в Харков до 24 февруари това е почти цената на 2-стаен апартамент.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР