Бундестагът прокара законодателство, което позволява въвеждане на аварийна спирачка при

...
Бундестагът прокара законодателство, което позволява въвеждане на аварийна спирачка при
Коментари Харесай

Бундестагът прокара аварийната спирачка в борбата с COVID-19

Бундестагът прокара законодателство, което разрешава въвеждане на " спешна спирачка " при скок на инфектираните с ковид , до момента в който страната се бори с трета вълна, осведоми ДПА.

Депутатите от ръководещата коалиция на немския канцлер Ангела Меркел поддържаха мярката по време на развълнуван спор в долната камара на Народното събрание . Вицеканцлерът Олаф Шолц съобщи, че изясненост и неизменност са нужни, като акцентира нуждата от ограничения на федерално равнище, а освен на равнище провинция.
 Германия уважава паметта на близо 80 000 жертви на ковид
Германия уважава паметта на близо 80 000 жертви на ковид

За последните 24 часа регистрирани 19 185 нови случая, а умрелите се усилиха с 67 до 79 914

Здравният министър Йенс Шпан разказа обстановката като " извънредно сериознa ", откакто 5000 пациенти са признати в интензивното.

Но Амира Мохамед Али от Левицата упрекна държавното управление, че се пробва да ограничи главните права . Свободната демократическа партия предизвести, че може да се обърне към Конституционния съд.

" Аварийната спирачка " ще бъде задействана, когато новите случаи са повече от 100 на 100 000 души три поредни дни.

По време на дебата в Бундестага , които стачкуваха против новите ограничавания. От полицията обявиха, че стачкуващите подценяват разпоредбите за обществена отдалеченост и не са носили маски, както се изисква.

Демонстрантите скандираха " Мир, независимост, не на диктатурата " и " Ние сме народът ". Те носиха девиз " Не на закон, който лишава жителите от власт ".
 Меркел упорства за затваряния и вечерни часове в Германия
Меркел упорства за затваряния и вечерни часове в Германия

" Алтернатива за Германия " се опълчи остро

Преди дебата лекари и лечебни заведения предизвестиха, че изпадат в невъзможност.

Мерките включват въвеждане на вечерен час - най-спорното ограничаване - а също по този начин затваряне на множеството магазини и ограничение на събиранията до едно домакинство и още един човек, само че без да се броят децата на възраст под 14 година

Училищата ще преминат към отдалечена форма на образование, в случай че случаите набъбнат над 165. На погребения могат да участват до 30 души.

Много региони в страната записват доста повече от 100 инфектирани на 100 000, което значи, че в случай че законодателството бъде прокарано от двете камари, тези елементи от страната неотложно ще бъдат сложени под обсада.

Законодателството може да бъде подложено на гласоподаване в Бундесрата най-рано довечера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР