Бумът на варицела у нас се дължи на това, че

...
Бумът на варицела у нас се дължи на това, че
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев зове децата да се ваксинират срещу варицела

Бумът на варицела у нас се дължи на това, че предишните две години случаите бяха малко. Натрупа се новородено население, което не е прекарало вируса . Силно целесъобразно е децата да се имунизират. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия съветникът на Столична община по здравни въпроси проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му инкубационния интервал на вируса е 21 дни. Според него би трябвало да има карантина за инфектираните, изключително в случай че околните не са били заболели от варицела. Той посочи, че вируса при децата протича лека, а малко по-тежко при възрастните.

По отношение на новият вид на Омикрон, Кантарджиев уточни, че н яма потребност от суматоха, тъй като вируса се кара леко.

Той съобщи, че груповия имунитет към вирусите, присъщите за зимния сезон е понижен през последните две години . Сега има епидемиологично разпространяване на грип H3 група А. За него има антивирусно лекарство. Ако се вземат ограничения в първите 36 часа, още на втория ден човек може да се върне на работа, сподели още Кантарджиев.
 Бум на варицела у нас
Бум на варицела у нас

Само за последната седмица инфектираните са над 1000
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР