Бум на тежки инфаркти и инсулти, отчитат от кардиологичната клиника

...
Бум на тежки инфаркти и инсулти, отчитат от кардиологичната клиника
Коментари Харесай

Бум на инфаркти и инсулти в Русе

Бум на тежки инфаркти и инсулти, регистрират от кардиологичната клиника на болница „ Медика " в Русе. Според медиците пациентите се опасяват от заразяване с ковид и по тази причина търсят помощ прекомерно късно. В същото време университетската болница е една от дребното в страната, която вкара система за стерилизация на въздуха.

Отделението по кардиология е цялостно и непрекъснато идват пациенти. „ Има към 20 души с инфаркт, които още не сме изписали и одобряваме приблизително по трима дневно ", съобщи кардиологът Панайот Панайотов.

Според лекарите тази обстановка е необикновена. В момента хората се опасяват да вървят при персоналните си лекари, опасяват се да вървят при амбулаторни кардиолози. Те изчакват, до момента в който нещата да станат трагични, с цел да потърсят лекарска помощ. Идват 8-10-12 часа след първите признаци, описа Панайотов.

Затова експертите поучават при първи признаци на болежка в гърдите и зной да се търси помощ. А с цел да подсигуряват сигурността на пациенти и медици в условия на пандемия, тази болница в Русе е една от дребното, която е въвела система за дезинфекция и на въздуха. Тя унищожава бактерии, вируси, микроби, плесени и спори съвсем до 100 %.

Вентилатор засмуква въздуха и го прекарва през семпертина с 4 лампи. Това понижава вероятността да бъде жив вируса, изясни шефът на клиниката Кирил Панайотов.

Такива устройства са сложени във всички отделения и болнични коридори. А личният състав на болничното заведение работи при висока степен на отбрана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР