Бум на морбили е предизвикал смъртта на десетки бебета и

...
Бум на морбили е предизвикал смъртта на десетки бебета и
Коментари Харесай

Бум на морбили в Румъния, десетки бебета и деца са починали

Бум на морбили е провокирал гибелта на десетки бебета и деца в Румъния, като всяка седмица се оповестява за 200 нови случая, оповестява "Асошиейтед прес ".
Лекарите показват, че взривът на болестта се подхранва от ниските нива на имунизация.
Някои известни персони организираха медийни акции, предупреждаващи за заплахите от имунизацията, до момента в който суеверия като предпазването от предотвратимата с ваксини болест със зелев сок или непочистването на жилището, също вбесиха лекарите.
Някои доктори се оплакват, че не разполагат с задоволително ресурси от ваксини. Болестта за пръв път се е появила измежду ромите в Северозападна Румъния през 2016 година По думите му, вариантът на заболяването е непознат на Румъния, само че постоянно се среща в Италия.
Около 13 700 души в Румъния са се заразили с морбили, откогато епидемията е избухнала през 2016 година, а 55 души са умряли, от които единствено един е бил ваксиниран, съгласно Националния център за наздор и надзор на заразните заболявания.
Световната здравна организация предлага имунизация на 95% от популацията. Румъния има едно от най-ниските равнища в Европа - по-малко от 84 на 100. Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите съобщи, че броят на случаите на морбили на Стария континент се е утроил през предходната година, като Румъния, Украйна и Италия са най-засегнатите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР