Бум на мераклии да спят в леглото на Тато насред

...
Бум на мераклии да спят в леглото на Тато насред
Коментари Харесай

Опашка от желаещи да спят в леглото на Тато

Бум на мераклии да спят в леглото на Тато посред пандемията. Напливът към държавната резиденция в Евксиноград е извънредно огромен, написа телеграф „ Телеграф медиа “.

Възможностите за отдих в Слънчевото бунгало, където нощувката е 700 лв. на вечер, и Фердинандовата къща, са изчерпани, оповестиха от Министерския съвет.

Капацитетът на държавната резиденция, издигната от княз Батенберг, е напълнен на 90%. Оттам са безапелационни, че не отдават приоритет на държавни чиновници и даже признават, че има чакащи за отмора, които са подали поръчките си още през януари.

По традиция в Слънчевото бунгало, което в действителност е вила с веранда и аспект към морето, почиват министър председателят и президентът. Понякога там настаняват и ВИП посетители от чужбина като да вземем за пример френския държавен глава Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит при визитата им във Варна преди 3 години.

Там през 70-те и 80-те години прекарваше летата си и Тодор Живков. То към този момент може да се наеме и от елементарни туристи, само че датите са запълнени. Затова от Евксиноград горещо предлагат хотел „ Манастира “, който е част от резиденцията и неотдавна беше ремонтиран

Бунгалата също са атрактивно място, само че са малко и опциите за отмора са лимитирани. По-вероятно е местата да бъдат свободни след 13 септември.

Най-евтината нощувка - 150 лева, е в хотелска стая разкош в „ Манастира “, а бунгало на брега на морето е 180 лева Интересът и от представители на държавната администрация, и от външни лица бил огромен.

В обектите, ръководени от администрацията на Министерския съвет, се съблюдават прецизно предписанията против ковид на министерствата на опазването на здравето и на туризма.

Сред тях са прилагане на маски, шлемове и други защитни средства, дезинфектиране на пространствата, инструкции към гостите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и други, обявиха за „ Телеграф “ от Министерски съвет.

Държавните почивни бази са подготвени да одобряват хора, работили на първа линия в битката с ковид, само че огромен напор към този момент няма. До този миг няма постъпили претенции от медицински лица с ваучери за отмора в почивните бази на НЕК.



При постъпване на поръчка за отмора от подобен вид ще бъде направено всичко допустимо тя да бъде осъществена, дадоха обещание от енергийното министерство.

В станцията на „ Булгартрансгаз “ в Златни пясъци - УВЦ Република, няма места за свободно почиващи. Това е допустимо едвам след 28 август, сподели инспекция на „ Телеграф “. До 7 септември единична стая там коства 28 лв., а дребен апартамент е на същата цена за нощувка.

„ Мини Марица-изток “ разполага с три почивни бази - ПС „ Марица изток “ в Старозагорски минерални бани с хотелска и ресторантска част, ПС „ Марица изток “ във Велинград с хотелска и ресторантска част и ПС „ Пампорово “ единствено с хотелска част.

През тази година поради обстановката в страната, обвързвана с пандемията от COVID-19, почивните бази на сдружението одобряват външни лица от 6 юли 2020 година

Желаещите да почиват са най-вече през уикендите. Към този миг нямало получени поръчки за отмора с ваучери от страна на медицински лица.

Навсякъде в почивните бази на сдружението прецизно се съблюдават всички противоепидемиологични ограничения.

Военни и полицейски станции отворени за цивилни

Почивните бази на военните и на Министерство на вътрешните работи са отворени и за цивилни жители, само че цената е доста по-висока от тази за чиновниците от системата.

Министерството на защитата разполага с 14 военнопочивни домове и хотели. За чиновници от Министерството на защитата и Българската войска и членовете на техните фамилии цената за нощувка за сезон „ лято 2020 “ е в размер от 23,32 лева до 33,78 лева дневно на човек на база цялостен интернат (закуска, обяд и вечеря).

За същите се предлага настаняване (без изхранване) и в къмпинг „ Чайка “, като цената е в размер от 8,96 лева до 11,16 лева дневно на човек за нощувка.

За жители отвън Министерството на защитата цената за нощувка във военнопочивните домове и хотели е в размер от 70,58 лева до 128,44 лева за двама възрастни с включена закуска. За къмпинг „ Чайка “ цената за цялото помещение за нощувка (без храна) е от 53,68 лева до 79,24 лева дневно.

Министерство на вътрешните работи пък разполага със 7 почивни бази. Четири от тях са на морето - във Варна, Несебър, Созопол и Китен, а останалите са във Велинград, Долна баня и Боровец.

Принципно в комплексите за отмора се позволява и цивилни лица да почиват, само че те са при други цени.

От информация на уеб страницата на ведомството се вижда, че да вземем за пример, в случай че фамилията е с двама възрастни и три деца и са нужни 5 кревати, може да наеме апартамент в „ Тилия “ във Варна или „ Лазур “ в Несебър за 191 лева на нощ.

Отсядаме в покоите на Мария Антоанета за €18 000

Най-големият апартамент в първокласно реставрирания хотел „ Риц “ в Париж е въодушевен от най-известната аристократка във френската история - кралица Мария Антоанета. Апартаментът се назовава Императорски. Голям е 218 кв. м. Изгледът е към площад „ Вандом “.

Известният хотел разполага с имитация на спалнята на Мария Антоанета, известна с паметната си фраза “Като няма самун, яжте пасти “.

Нощувката в този апартамент е на цена от 18 000 евро. През летния интервал от време на време цената доближава 28 000 евро дневно.

Императорският апартамент е най-изисканият в хотела. Обявен е за народен монумент на Франция. Намира се на първия етаж. Има две спални, огромен салон и столова.

Таваните са високи 6 метра, полилеите са първокласни, огледалата са в бароков жанр. Спалнята „ Мария Антоанета “ е в златисто. Другата спалня е в жанр „ Луи XVI “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР