Бум на кражби на електрически велосипеди в Германия. Някои от

...
Бум на кражби на електрически велосипеди в Германия. Някои от
Коментари Харесай

Как откраднат в Германия електрически велосипед се оказа в Дългопол?

Бум на обири на електрически колела в Германия. Някои от колелата стигат даже до България. Историята стартира в края на юли. Едно колело, служило правилно на притежателя си години наред, внезапно поема на път без него. За кражбата Йорк Милке алармира незабавно на полицията и то с тъкмо местонахождение, тъй като в колелото е вградено устройство за следене, което се свързва с всеки минал наоколо мобилен телефон от известна марка и препраща сигнал с местоположението на колелото на притежателя му.

Полицията в Германия обаче не съумява да открие велосипеда, а след доста премеждия той се озовава в дребен град в България. Оказва се, че лектрическият велосипед е съумял да измине пътя от Кийл - китен град на брега на Балтийско море до Дългопол, предава Нова тв.

На 24 юли Йорк Милке отива с велосипеда си на работа, заключва го - и денят стартира, както нормално. Малко по-късно обаче колелото поема на път, само че без Йорк.

" Колелото ми стартира да се движи, почти на три километра от мястото, на което го бях заключил. Обадих се в полицията и чиновници на реда пристигнаха след 14 минути ", споделя Йорк Милке.

Така той и полицията се озовават на адреса, откъдето притежателят на колелото получава сигнал на телефона си от устройството за следене. Плицията обаче изяснява, че няма право да влезе в постройката, която е многоетажна,  без заповед за обиск. " Там, колелото се намираше в продължение на три седмици, всеки ден получавах сигнал, че към момента е там ", твърди притежателят му. 

Така макар, че знае къде е колелото му Йорк не може да си го върне. След три седмици то още веднъж поема на път. Йорк не може да си изясни по какъв начин макар помощта, идваща от новите технологии, полицията не съумява да открие колело му. Така след няколко дни взема решение още веднъж да наблюдава велосипеда си, а неговото странствуване към този момент е интернационално. Оказва се в Унгария, а оттова в Румъния.

" Колелото беше дълго време на границата сред Румъния и България. След това съумях да локализирам две точки в България, където е било колело ми. Последната актуализация е била преди два дни ", твърди мъжът. 

И по този начин съгласно данните от устройството за следене колелото няколко дни е било в Добрич, а по-късно се оказва в Дългопол. От това следват два сюжета. Единият е, че колелото е на място без да се движи, а другият, че даже и в придвижване е измежду хора, нямащи известната марка телефон. С въпроса къде е колелото на Йорк се зае и екипът ни от Варна. Според навигацията адресът е частен дом, в който не откриваме никого, а съгласно локалните е медицинският център насреща. Никой в града не е виждал колелото на Йорк, нито е чувал за него.

А край Балтийско море Йорк не храни огромни очаквания да види колелото си още веднъж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР