Булгартрансгаз ЕАД и македонския газов оператор ГА-MA предвиждат да сключат

...
Булгартрансгаз ЕАД и македонския газов оператор ГА-MA предвиждат да сключат
Коментари Харесай

Планират изграждане на междусистемна газова връзка между България и Северна Македония

" Булгартрансгаз " ЕАД и македонския газов оператор " ГА-MA " плануват да сключат съглашение за междусистемно свързване в интерконекторна точка Кюстендил-Жидилово.

Това излиза наяве от известие на уеб страницата на българското сдружение за публично разискване на спогодбата, което ще продължи до 27 октомври 2022 година

Обект на общественото допитване са разпоредбите за процедурите по сравняване и за систематизиране на количествата газ, както и други разпореждания, отнасящи се до мрежовите консуматори.

Обществената консултация има за цел да събере мненията на всички евентуални мрежови консуматори по отношение на преноса на природен газ през интерконектор Кюстендил-Жидилово.

Двата оператора имат намерение да предложат услуги по транспорт на мрежовите консуматори за доставка на природен газ от България до Република Северна Македония и търговски транспорт от в противоположна посока.

Двете компании ще създадат оценка мненията, получени по време на разискването и, в случай че е належащо, ще поправят текста на плана на съглашението за междусистемно свързване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР