Булгаргаз потвърди прогнозата си за увеличение на цената на природния

...
Булгаргаз потвърди прогнозата си за увеличение на цената на природния
Коментари Харесай

Булгаргаз предложи цена на газа от 297.89 лв. за мегаватчас за август

" Булгаргаз " удостовери прогнозата си за нарастване на цената на природния газ и предлага през август , оповестява БНР. Дружеството предлага тя да бъде 297,89 лева за мегаватчас.

Предложеното нарастване е с към 60% повече по отношение на цената за юли - 186,17 лева./MWh. Предложената цена, по която " Булгаргаз " да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, е изчислена по фиксинга на Българска народна банка (без данък и ДДС).

Като съществена причина за нарастването от Булгаргаз показват цената, на която купуват синьото гориво . цените на европейските газови пазари за доставки през август 2022 година надвишават 171 EUR/MWh, прецизират от сдружението.

Предстои Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да насрочи дата, на която да се организира публично разискване на заявката на " Булгаргаз ".

Припомняме, че цената на синьото гориво за август към този момент трябваше да е одобрена , само че но 21 юли Конституционният съд разгласи назначаението на към този момент някогашния ръководител на. След няколко дни политическо напрежение отпред на енергийния регулатор.
 Александър Николов: Ако някой има по-добри решение за газа, да каже
Александър Николов: Ако някой има по-добри решение за газа, да каже

Той е уверен, че желанията на президента Румен Радев е за стратегическо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР