"Булгаргаз" ЕАД изготви и внесе днес, 1 юни, актуализирано заявление

...
"Булгаргаз" ЕАД изготви и внесе днес, 1 юни, актуализирано заявление
Коментари Харесай

От Булгаргаз предлагат с 9,04 процента по-ниска цена на природния газ за юни

"Булгаргаз " ЕАД изготви и внесе през днешния ден, 1 юни, обновено заявление за одобряване цена на природния газ за юни с включени желаните от КЕВР отчетни стойности на ценообразуващи съставни елементи към 31.05.2020 година, оповестиха от сдружението.

Предложената за одобряване цена на природния газ за юни е в размер 20,33 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), която спрямо одобрената за месец май, е по-ниска с 9,04 % или с 2,02 лева./MWh, показаха от сдружението.

От "Булгаргаз " ЕАД напомнят, че са подали в КЕВР на 11.05.2020 година заявление за одобряване цена на природния газ за юни в размер 21,97 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) за крайни доставчици на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Предложената в заявката тогава цена е била формирана на база планирани стойности на ценообразуващи съставни елементи, заради неналичието на отчетна информация все още на внасяне на заявката. В отчета на работната група на КЕВР по отношение на заявката на "Булгаргаз " ЕАД за одобряване на цена за юни се съдържа предложение при одобряването на цената да бъде съобразена със цената на спотовия съставен елемент към 31.05.2020 година

В допълнение към това предложение, на 27.05.2020 година в "Булгаргаз " ЕАД е било получено писмо от КЕВР с искане за даване на отчетни ценообразуващи детайли, които все още на внасяне на заявката на "Булгаргаз " ЕАД - 11.05.2020 година не са били известни, прецизират от публичния снабдител.
Заради това "Булгаргаз " ЕАД изготви и внесе през днешния ден обновено заявление за одобряване цена на природния газ за юни с включени желаните от КЕВР отчетни стойности на ценообразуващи съставни елементи към 31.05.2020 година, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР